Sport

2016.10.28. 21:01

Időben fel kell ma ébredniük - Szokatlan időpontban játszanak szombaton a vízilabdás lányok a Szeged ellen

Dunaújváros - A szezon utolsó bajnoki összecsapását játssza ma 10 órától az alaposan megerősödött Szeged otthonában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda együttese.

Gallai Péter

A dunaújvárosiak a hétközi fordulóban a hazai rangadón döntetlent játszottak a BVSC csapatával. A DUE szombaton, eléggé szokatlan időben, délelőtt tízkor a Szeged ellen zárja az első bajnoki kört, és egyben ez lesz az idei utolsó bajnoki meccsük. S ez már nem lesz olyan sétagalopp, mint a korábbi években, hiszen Szegedre igazolt a válogatott világklasszis centere, Bujka Barbara, s még a fél Szentes.

- Szerdán nagyon kemény, brusztolós, ki-ki meccset játszottunk a BVSC ellen, amit az eredmény is mutat. Az eredmény mondhatom, igazságos, de ha a végén jobban koncentrálunk, nyerhető is lett volna a csata. Sajnos a második negyedben kipontozódtam, de Kisteleki Dórit vittem magammal, így sikerült az ellenfelet is gyengíteni ezzel. Természetesen van mit tanulni ebből a találkozóból is, mint mindegyikből. Pénteken már Szentesen kétkapuztunk, innen utazunk Szegedre. Az elején mindenképp nehéz találkozót várok, aztán remélem, hogy sikerül az akaratunkat ráerőltetni a szegedi csapatra. Az viszont biztos, hogy Bujkával meggyűlik a bajunk, hiszen bármikor képes világklasszis teljesítményre, úgyhogy fel kell vennünk a kesztyűt. Egyáltalán nem vár ránk könnyű feladat - mondta Horváth Brigitta.

Horváth Brigitta (b) is tudja, nem vár rájuk könnyű feladat
Fotó: Zsedrovits Enikő

Gurisatti Gréta szerint a szerdai meccsen, aki kint volt, biztosan nem unatkozott: - Csalódott vagyok. A végén még volt rá lehetőségünk, hogy nyerjünk és megszerezzük a három pontot, de sajnos figyelmetlenek voltunk. Tavaly itthon egyszer sem sikerült legyőznünk a BVSC-t, ez sajnos még most is várat magára, de nagyot küzdöttünk, együtt. A meccsen pedig iszonyatosan jó hangulat kerekedett. Jó volt hallani, hogy végre nem csak az én szüleim üvöltöznek, bár a leghangosabbak még így is ők voltak. Viszont már kár bánkódni ezen a meccsen. Még rengeteg lehetőségünk lesz bemutatni, hogy jobbak vagyunk a BVSC-nél. Ma nagyon szokatlan időben, délelőtt 10 órakor rendezik meg a meccsünket. Fura lesz ennyire korán játszani egy első osztályú mérkőzést. Nagyon észnél kell lennünk és felkelni a találkozóra, mert ez a Szeged sokkal jobb annál, hogy félvállról vegyük őket, vagy még kicsit álmoskásan. Ám tudom, Mihók Attila vezetőedző erre fel fogja hívni majd a figyelmünket.

Az állás: 1. UVSE 18 pont (6 meccs), 2. BVSC 13 pont (6 meccs), 3. Dunaújváros 13 pont (6 meccs), 4. Szeged 12 pont (5 meccs), 5. Szentes 9 pont (6 meccs), 6. Tatabánya 3 pont (6 meccs), 7. Honvéd 3 pont (6 meccs), 8. Eger 0 pont (7 meccs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!