Sport

2017.06.01. 19:25

Hunor a jövő játékosait látta

DUNAÚJVÁROS A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong klub és a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium közös programját, egy rövid bemutatkozó edzőtábort hosszú hetek alapos előkészítő munkája előzte meg.

Balogh Tamás

A munka meghozta a gyümölcsét: sikeres rendezvénynek bizonyult. Strenk Hunor a sok munka mellett ismerkedett össze az új vezetőedzővel. - Erre a szezonra ez az edzőtábor volt az utolsó komoly projektünk, amire másfél hónapot készültünk. Örülünk neki, hogy ennyi új játékost tudtunk rajta foglalkoztatni. Szeretnénk legalább a felét itt tartani a csoportnak, akiknek jó feltételeket tudunk biztosítani a fejlődésükhöz. Megfelelő munkavégzés után két-három éven belül lehetőséget kaphatnak a MOL ligás bemutatkozásra. A táborzárás után mindenkivel külön-külön elbeszélgettünk a mostani benyomásaikról és a jövőbeli lehetőségeikről. Jövőre U18-as csapatot szeretnénk indítani az ifibajnokságban, ugyanis néhány éve a juniorból kiöregedett játékosaink már szerencsénkre elég magas számban a felnőttek bajnokságában szerepelnek. Általában a junior csapat a felnőtt közvetlen utánpótlása, és mi most ezt ezzel az új csapattal szeretnénk felépíteni a jövő játékosait a számukra. A céljaink szerint évente egy-két új játékos be tudna épülni a felnőttek csapatába - fogalmazott.

Strenk Hunor, a DAB edzője beszélt a tapasztalatokról Fotó: A. G.

Arra a kérdésre, a következő szezonban is itt áll-e az új vezetőedző mellett, így válaszolt: - Igyekszem meghálálni a klub által adott bizalmat. Érvényes szerződésem van a klubbal, tehát a cseh David Musiallal együtt végezzük a munkánkat a felnőttek csapatánál. Tevékenyen részt veszünk majd az utánpótlás csapatok feladatainál is. Már megbeszéltük a következő szezonban előttünk álló feladatok irányát. Kellemes meglepetésünkre nagyon sok mindenben egyeznek az elképzeléseink ebben a dologban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!