Csak így tovább!

2018.06.09. 20:57

Hosszú, Gyurta, Rasovszky: két versenyen is aranyat nyertek az úszóink

Hosszú Katinka és Gyurta Gergely a franciaországi Mare Nostrumon győzött, Rasovszky Kristóf pedig a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának portugáliai versenyét nyerte meg.

A franciaországi viadal honlapja alapján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen diadalmaskodott 2:11.30 perces idővel, míg Gyurta 400 méter vegyesen győzött 4:17.49-cel.

Mellettük két ezüstöt gyűjtöttek a magyar versenyzők: Telegdy Ádám 200 méter háton 1:59.96-tal, Szilágyi Liliána pedig 100 méter pillangón 58.83-mal lett második. A Mare Nostrum-sorozat a második nap után jövő hét közepén Barcelonában folytatódik, majd a jövő hét végén Monacóban zárul.

Rasovszky kemény riválisok között győzött

Jó hírt közölt a Magyar Úszó Szövetség is: a Setúbalban rendezett 10 kilométeres versenyen a 21 éves veszprémi úszó idei első vk-sikerét aratta. Rasovszky a sorozat nyitányán Dohában a 12. lett, majd a Seychelles-szigeteken az élen haladva rossz irányba fordult egy kanyar után, s emiatt ugyanúgy 12. lett.

Setúbalban rendkívül kemény riválisok között diadalmaskodott, az 53 fős mezőnyben ott volt az olimpiai és világbajnoki címvédő holland Ferry Weertman, a tavalyi összetett győztes, 25 km-en vb-aranyérmes olasz Simone Ruffini – ők egyébként az előző két verseny győztesei is egyben -, továbbá megannyi vb- és Eb-érmes kiválóság.

„Próbáltam nyugodtan úszni, maradni a bolyban, nem előre nyargalni. Aztán a negyedik kör után Rob Muffelsszel el tudtunk lépni a mezőnytől, és mivel semmi extra nem jött közbe, maradt erő a hajrára is” – összegzett Rasovszky a siker után. A sorozat negyedik állomását jövő szombaton Balatonfüreden rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!