Sport

2010.03.27. 20:28

Hosszabbításban nyert a ZTE

Zalaegerszeg - Zalaegerszegen félórával a meccs kezdés előtt háromnegyed ház volt, de jöttek a ZTE-DVSC labdarúgó rangadó után is nagyon sokan - mégpedig jó hangulatban, hiszen a ZTE nyert -, így megtelt a zalai csarnok. A fehérváriaknál Szekulovics mester szerint mindenki játékra kész volt, bár Toya lába még rakoncátlankodott a héten.

Fejér Megyei Hírlap

Bár az albások készültek a hazai triplahengerre, mégis a center Wilson az első percben bedobott egyet, majd Kálmán még egyet, így hamar öt lett oda (3. perc: 10-5). Összekapta magát a vendég, szoros volt a mérkőzés, bár Kapitány spori határozottan a hazaiakat támogatta. A 8. percben egyenlített az Alba, annak ellenére, hogy úgy tűnt, "dolgozott" a hazai pálya, sőt vezetett is a vendég, de Hinnant az utolsó másodpercben betalált, így egy volt oda az első 10 perc után.

A kisszünetet követően néhány szépen kidolgozott hazai támadás után néggyel meglépett a Zete, ráadásul a lepattanók nagyrésze is a hazai kezekbe került. De ennek ellenére ott volt ellenfele nyakán az Albacomp, és vezetett is néha, kiegyenlített, jó meccs volt. A Zalaegerszeg örült, az Albacomp kevésbé annak, hogy a házigazdák megtalálták Kapitányukat. Mindkét csapat igyekezett, megtett mindent, vérbeli rangadó volt ez a javából, és várhatóan apróságok dönthették el a mérkőzés végét is, de az még persze messze volt.

Térfélcsere után Radovics tripla jelentette az öröm forrását, majd két rossz albás támadás bosszantott, hogy Lee távoli találata megint mosolyt csaljon a fehérvári arcokra. Négy egységnyi látogató előnyt fordított meg a listavezetőn, mert pontatlan albacompos perceket láthattunk. Lee vitte a csapatot előre, Keller meg jól védekezett, hol itt, hol ott volt az előny, de többször az Albacompnál, sőt Keller találata már szó szerint hat-ott, majd már nyolc volt nekik (28. perc: 56-64).

Hinnant pillanati hangosították a csarnok hazai részét, sőt, egy, egy védekezési hibát triplával büntetett, így maradt kettő a jelentős előnyből az utolsó 10 perc kezdetére, tehát minden lehetett még. A záró szakasz Trepák triplával kezdődött, Lee duplával folytatódott. Gáspárt hagyták egyedül begyalogolni a palánk alá, fordított a vendéglátó. Öt perc alatt csak 4 pontot szerzett az Albacomp, így a 36. percben 5 volt oda, nem erről álmodoztak az Alba hívei. Két perc a végéig, csak egy oda, gyerünk, még, 40 másodperc, kettő a ZTE-nek, dobása nem megy be, aztán egál, 13 másodoperc, mi jövünk, Simon dobása kimaradt, két másodperc, jön a ZTE, meg hosszabbítás. Radovics 5 pontjával 3 volt ide, 2 perc, már öt, de Hinnant is bedob ötöt egál, két másodperc, Radovics kihagyott két büntetőt, Watson gyanús körülmények között bedobta, bedobta, vége. Újabb egy pontos vereség...

ZTE KK-Albacomp 88-87 (26-25, 17-18, 22-24, 12-10, 11-10
Zalaegerszeg, 3500 néző, vezette: dr. Valovics, Kapitány, Bognár.

Zalaegerszeg: HINNANT 20/6, Watson 9, Kámán 10/3, Wilson 15/6, TREPÁK 16/3, csere: Tóth Á. 9, Baki 2, Timberlake 5/3, Simon L., Gáspár 2, vezetőedző: Völgyi Péter, szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Albacomp: SIMON B. 16/3, Hanga 9/3, RADOVICS 20/9, LEE 20/6, Keller 7, csere: Banks 4, Toya 4, Madár, Bódi 7/3, Farkas, vezetőedző. Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!