Pekingi tenisztorna

2017.10.07. 19:16

Hétfőtől Simona Halep lesz a női világelső

Hétfőtől Simona Halep nevével kezdődik majd a női teniszezők világranglistája, ez azután vált biztossá, hogy a román játékos szombaton bejutott a döntőbe a pekingi keménypályás tornán.

Peking, 2017. október 6. A román Simona Halep ünnepel, miután 6:2, 6:1 arányban legyőzte az orosz Darja Kaszatkinát a pekingi keménypályás tenisztorna női egyesének negyeddöntőjében 2017. október 6-án. (MTI/EPA/Hong Vu)

A 26 éves teniszező a Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko ellen nyert az elődöntőben – a júniusi, párizsi fináléban is ez volt a párosítás, de akkor a lett győzött -, és ezzel leváltja a WTA-rangsor élén a spanyol Garbine Muguruzát. Halep az első román játékos, aki női világelső lesz.

A döntőben a francia Caroline Garciával mérkőzhet, aki szombaton két játszmában győzött a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova ellen.

A férfi világranglista-vezető is finálét játszhat a kínai fővárosban: Rafael Nadal szombaton három szettben kerekedett felül a bolgár Grigor Dimitrovon. Döntőbeli ellenfele az ausztrál Nick Kyrgios lesz, aki a második kiemelt Alexander Zverev felett diadalmaskodott.

Eredmények

férfiak, 3 millió dollár (794 millió forint) összdíjazás:

Kyrgios (ausztrál, 8.)-A. Zverev (német, 2.) 6:3, 7:5

korábban:

Nadal (spanyol, 1.)-Dimitrov (bolgár, 3.) 6:3, 4:6, 6:1

nők, 6,4 millió dollár (1,7 milliárd forint) összdíjazás:

Garcia (francia)-Kvitova (cseh, 12.) 6:3, 7:5

korábban:

Halep (román, 2.)-Ostapenko (lett, 9.) 6:2, 6:4

Borítófotó: A román Simona Halep ünnepel, miután 6:2, 6:1 arányban legyőzte az orosz Darja Kaszatkinát a pekingi keménypályás tenisztorna női egyesének negyeddöntőjében 2017. október 6-án. (MTI/EPA/Hong Vu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!