Vívó-vb

2018.07.27. 09:31

Hetedik lett a női kardcsapatunk

Az olaszoktól, majd az amerikaiaktól elszenvedett vereséget követően a kínaiak ellen fölényes győzelmet arattak a lányok a helyosztón.

Budapest, 2017. november 25. Várhelyi Kata (b) és Pusztai Liza, a BVSC versenyzõi az országos vívó bajnokság nõi kard egyéni versenyének döntõjében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2017. november 25-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A hetedik helyen végzett a magyar női kardválogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Ezúttal Pusztai Liza, Katona Renáta és László Luca vívott, Márton Anna nem lépett pástra a helyosztón.

A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen, előbbi plusz tizenegyes, utóbbi plusz tízes találati mutatóval zárt, a korábban remeklő Katona pedig mínusz hárommal fejezte be három asszóját.

A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak. A pénteki folytatásnál előbb egy tussal kikaptak az olaszoktól, majd a kínaiak elleni helyosztót megelőzően néggyel az amerikaiaktól.

Borítókép: Várhelyi Kata (b) és Pusztai Liza, a BVSC versenyzői.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!