Sport

2016.12.04. 19:35

Helló Európa, itt vagyunk! - Csoportelsőként jutottak a következő körbe

Dunaújváros - Miután vírusfertőzés sörpört végig a DUE-Maarks együttesén az Euroliga pénteki rajtja előtt, még az is kérdéses volt, hogy ki tud-e állni a csapat. Nos, ezzel szemben, hősiesen helytállva, hatalmas szívvel küzdve a lányok a német Heidelberg után szombaton az olasz Messinát, vasárnap pedig a BVSC-t is legyőzték.

Gallai Péter

A nyitónapon 25-13-as sikert elérő lányok szombaton a németeknél jóval erősebb ellenféllel, az olasz bajnokság listavezetőjével, a válogatottakkal felálló Messinával játszottak. Nagy kérdés volt, hogy az a betegség, ami miatt a dunaújvárosi csapat javarésze pénteken a kórházban infúziós kezelést kapott, mennyit vett ki belőlük.

DUE-Maarsk - Messina

17-15 (4-3, 4-6, 4-4, 5-2)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss A. - Szilágyi 6, Gurisatti 4, Slagter 1, Vályi V., Somhegyi 3, Vályi F. Csere: Rompos (kapus), Meczinger 2, Horváth 1, Huszti D., Garda, Ziegler.

A határtalan boldogságot nem kell magyarázni, klasszis csapatokat megelőzve nyerték meg a lányok a dunaújvárosi csoportot

- Sok kiállításos mérkőzést játszottunk, ami nekünk kedvezett, hiszen nekik is voltak hiányzóik, így az olaszok keveset tudtak cserélni. A második félidőben ez pozitívan jelentkezett számunkra, hiszen fordítani tudtunk. Ahogy jobban védekeztünk és javult a kapusteljesítményünk, minden megváltozott. Szívben ott voltunk, óriási bravúrnak tartom a győzelmet, az előzmények függvényében több mint elégedettnek kell lennünk. Amíg lehetett, ezen a meccsen is próbáltam spórolni a játékosokkal. A BVSC ellen szeretnénk megszerezni az elsőséget - fogalmazott a lefújás után Mihók Attila.


Ugyanis tegnap délelőtt ez a két csapat volt hivatott dönteni a csoport első helyéről, miután a BVSC is legyőzte az olaszokat és a németeket. Bár Petrovics Mátyás is nehéz helyzetbe került, ugyanis a Messina játékosai mellett a fővárosiak közül is többen elkapták a gyorsan terjedő betegséget, így ők is a kórházban kötöttek ki. Az olaszok vasárnapra valahogy összekapartak annyi hadra fogható embert, hogy csere nélkül tudjanak játszani a németek ellen. A meccset így is 20-12-re megnyerték, ezzel övék lett a harmadik, még továbbjutást érő hely.

A torna döntőjére a BVSC három játékosa nem épült fel, persze ennek ellenére tudni lehetett, hogy vérbeli rangadó fog következni.

DUE-Maarsk - BVSC 8-5 (1-1, 2-2, 2-2, 3-0)
DUE-Maarsk: Kiss A. - Szilágyi 6, Gurisatti, Ziegler, Slagter, Menczinger 1, Somhegyi 1. Csere: Rompos (kapus), Huszti D., Garda, Horváth, Vályi V.,
BVSC: Doroszlai - Farkas, Gyöngyössy, Máté 3, Kisteleki D., Takács 2, Leimeter. Csere: Pócsi, Crittenden, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól emberelőnyből: 12/3, illetve 9/2.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/0.

Az előző két meccsel ellentétben, a csoportdöntő első negyede a védekezésről szólt, több hazai kapufa után a torna egyik legjobbja, Szilágyi vette be Doroszlai kapuját. A folytatásban is jól megszervezte védelmét mindkét gárda, egy zseniális bejátszás után Horváth tiszta ziccert hagyott ki, a túlodalon emberelőnyből Takács egyenlített. A második felvonás elején Máté gyors gólja után már a BVSC vezetett, több kimaradt próbálkozás után ki más, mint Szilágyi egalizált. A negyed vége előtt Máté emberelőnyből megint előnyhöz juttatta a fővárosiakat, ám a Szilágyi parádé folytatódott (3-3). Sőt, a harmadik nyolc percben fokozódott, miután a Gurisatti által kiharcolt ötméterest is bevágta. Majd a korábban is több bravúrt bemutató Kiss megfogta Leimeter büntetőjét, de Máté azért gondoskodott róla, hogy a BVSC szívósan tapadjon a hazaiakra. Ám ki más, mint Dorka váltott gólra egy újabb emberfórt (5-4). Sajnos a rutinos válogatott Takács tizenkét másodperccel a negyed vége előtt ismét egyenlőre hozta az állást.

Gurisatti Gréta próbál blokkolni a vasárnapi, BVSC elleni rangadón, amelyet a fantasztikus védekezésre alapozva 8-5-re megnyertek

Az utolsó nyolc percben mindenki próbálta mozgósítani a maradék erőtartalékait, elképesztő csata ment a vízben. S milyen más a nemzetközi szint: minden bírói ítéletért kőkeményen meg kellett dolgozni mindkét oldalon. Mint azért a tanítani való akcióért, aminek a végén egy pazar bejátszást követően Somhegyi centerből vágta be (6-5). Mencziger a lehető legjobbkor iratkozott fel a góllövők közé, az i-re a pontot pedig talán mondani sem kell: a parádézó Szilágyi Dorottya tette fel, akinek a majd félpályáról eleresztett lökete is a hálóban kötött ki.

A lefújás után a közönség állva tapsolta meg a lányokat, akik hősies teljesítményt nyújtva első helyen zártak a csoportban, második lett a BVSC, harmadik a Messina, a Heidelberg pedig kiesett.

Mihók Attila így értékelt lapunknak: - Nem jól indultunk neki ennek a tornának, de megköszönve dr. Úr Viktor segítségét, a pénteket valahogy átvészeltük, a szombat még nehéz volt, de ma már csak a legnehezebb helyzetekben láttam a betegség nyomát. Nagyon nagy presztízscsata volt, az eddigi legjobb védekezést mutattuk be a BVSC ellen. Az összes játékos mellett mindenképpen szeretném kiemelten megdicsérni Kiss Alexandrát, aki a kapuban felnőtt a feladathoz, Szilágyi Dorottya teljesítménye pedig önmagáért beszél.

 

Ez csapatmunka volt a javából

- Őszinte leszek, ilyen előzmények után ebben az állapotban nem gondoltam volna, hogy meg is nyerjük a csoportot. Kimondottan örülök neki, hogy egy olasz élcsapatot le tudtunk győzni, másrészt elhittük és bebizonyítottuk, hogy nemzetközi játékvezetéssel képesek vagyunk megverni a BVSC-t. Ennél szebb eredménnyel nem is zárhattuk volna a 2016-os évet, nagyon boldogok vagyunk. Megint kiváló csapatmunkát tudtunk bemutatni vasárnap, de külön ki szeretném emelni a kapuban remeklő Kiss Alexandrát, valamint Szilágyi Dorottyát, aki hozta a lövőformáját. De mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, csak így sikerülhetett ez a nagyszerű eredmény - fogalmazott Kata.

Majd hozzátette, hogy az első félidőben azért kaptak elkerülhető gólokat, de ezeket ki tudták javítani, Kiss pedig továbbra is remekelt. - Nagyon nem kellett mondani semmit a lányoknak a sorozat kezdetén, mindenki felspannolt állapotban érkezett, s tudta, hogy mi a célunk, amit teljesítettünk is. Azt hiszem okkal ünnepelhetünk egy kicsit vasárnap.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!