Sport

2009.12.15. 03:25

Hazai pályán nem szenvedtek vereséget

Adony - Várakozáson felüli teljesítménnyel a dobogó harmadik fokán zárta az őszi szezont az Adony együttese, a Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Femol csoportjában.

Gróf András

- Teljesen új együttest kellett kialakítani a nyáron, hiszen a kezdő csapatból távozott Camin, Csanádi, Auer, Klér, Asztalos, Müller A., Virág és Marczinka. Helyükre érkezett Hegedűs, Bakos, Borsuk, Turzó, Török és Szöllősi. Utóbbi kettő azonban menet közben abbahagyta a labdarúgást. Így keretünket rendre 12-13 felnőtt játékos alkotta, akiket ifikkel egészítettünk ki.

- Ilyen előzmények után mégis a dobogón áll az együttes...

- A huszonhárom éves átlagéletkorú csapat elé az 5-10. helyet tűztük célul az induláskor. Az első fordulóban vereséggel rajtoltunk Cecén, majd a hatodik körben Sárbogárdon kaptunk ki. Az ezt követő kilenc összecsapásból azonban nyolcat megnyertünk, és csak egy lett döntetlen. Úgy látszik, ekkorra sikerült megtalálni mindenkinek a helyét a csapaton belül. Az együttes minden tagja jó átlagot nyújtott, de kiemelkedett Nebucz és Virág teljesítménye. Ennek ellenére nem lehet célunk a felkerülés, hiszen az előttünk álló Iváncsának és Szabadegyházának is jobb a játékosállománya, de azért minél több pontot szeretnénk szerezni a tavasszal.

- Hogyan tervezi a csapat programját a tavaszi rajtig?

- Nem állunk le, heti két edzést tartunk tornateremben fakultatív módon. Február elejétől heti két-három edzéssel, és egy-egy edzőmeccsel készülünk a tavaszra. Senki sem akar távozni, de elképzelhető adonyi kötődésű labdarúgó érkezése. Mellettük továbbra is közvetlenül számítunk az ifi bajnokságban dobogón álló gárda játékosaira.

A szakosztályvezető Pálinkás András elégedett a társaság őszi produkciójával.

- Örülünk a dobogós helyezésnek, hiszen edzőnk remekül összekapta a csapatot, rendkívül egységes lett a gárda. Most már nem akarunk megelégedni az ötödik helyezéssel, szeretnénk megtartani a bronzérmes pozíciót a bajnokság végén is. Tudjuk, nem lesz könnyű, de a csapatok játékerejének ismeretében, nagy csatában megkapaszkodhatunk a dobogó harmadik fokán.

Címkék#Adony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!