fordulatos mérkőzés várható

2018.09.14. 13:00

Hazai jégen is illene győzelemmel debütálni

Ma este hazai jégen is bemutatkozik a nyári szünetben jelentősen átalakított Acélbikák csapata, amely bécsi sikerével jó rajtot vett a magyar bázisú Erste Ligában. Az újvárosi gárda az újonc Vasassal meccsel. A vendégeknél a kispadon egy legendás régi ismerőst köszönthetünk.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata ma 18 órakor a Schiller Vasast fogadja.

A találkozónak a dunaújvárosiak az esélyesei, de van egy fontos tényező: a Vasas edzője a magyar hoki egyik ikonikus alakja: Ladányi Balázs. Mindkét csapat egy-egy találkozón jutott túl: a Vasas a papíron sokkal előrébb jegyzett Debrecen ellen 3-2-re kapott ki hosszabbításban.

A DAB pedig 6-3-ra nyert Bécsben a Vienna Capitals ellen.

A dunaújvárosi mérkőzés kapcsán ezúttal nem a hazai csapat edzőjét, hanem az ellenfél irányítóját kérdeztük.

Minden idők egyik legjobb hokisa, Ladányi Balázs a Vasas edzőjeként tér vissza
Fotó: DH archív/ZsE

Ennek csak egy oka van, a Vasas szakmai munkájának irányítója nem más, mint a dunaújvárosi jégkorongsport legendája, Ladányi Balázs:

– Nehéz lesz nekem ismét a dunaújvárosi jégen irányítani a csapatomat, hiszen tény, hogy a pályafutásom legszebb éveit töltöttem a városban. Most viszont már minden erőmmel a Vasas sikeréért küzdök. Természetesen, ahogy minden esetben, Dunaújvárosba is győzni megyünk. Abban azért nagyon bízom, hogy a hazai szurkolók ezen az estén sem fognak kifütyülni. És ha egy kicsit még nosztalgiázhatok... Dunaújváros azért mindig a szívem csücske lesz.

Menetrend

Pénteken öt meccset rendeznek a jégkorong Erste Ligában. Az újvárosi találkozó mellett, szintén 18 órai kezdettel a bécsiek második számú csapatához látogat a Brassó, a bajnokságba visszatérő Debrecen a Fehérvári Titánokat fogadja, a fővárosban pedig az Újpest és a szintén újonc Hokiklub Budapest csap össze. A nap rangadóját Csíkszeredában rendezik, az erdélyiek a Ferencvárossal csatáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!