Slihoczki Ádámék hajszállal maradtak le a továbbjutásról

2018.06.29. 21:11

Hat századon múlt a Dunaferr SE sportolójának döntője

Az olaszországi kajak-kenu ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság pénteki versenynapján ismét érdekelt volt a Dunaferr SE versenyzője, Slihoczki Ádám.

Gallai Péter

Makrai Csaba utánpótlás-kapitány vezeti a csapatot Fotó: MKKSZ

Az U23-as korcsoportban szereplő kenus csütörtökön párjával, a lágymányosi Szőke Attilával 1000 méteren kiválóan kezdett, hiszen az előfutamból egyből a szombati fináléba jutottak. Ugyanez 500 méteren nem sikerült, ezért pénteken a középfutamból próbálhattak meg a döntőbe kerülni. A fiúk féltávnál a hatodik helyen álltak, a csehek, az olaszok és az ukránok mentek az első három helyen. A hajrára a magyar egység begyújtotta a rakétákat, megelőzték a szlovák és a német egységet, s óriási csatában voltak a harmadik, még döntőt érő helyért az ukránokkal, illetve a második csehekkel.

Makrai Csaba utánpótlás-kapitány vezeti a csapatot
Fotó: MKKSZ

A futamot végül az olasz Alfonsi és Cestra nyerte, a csehek és az ukránok előtt, akiket Slihoczkiék hat százados, nüansznyi hátránnyal követtek, de a másodiktól is csak kevesebb mint két másodperccel maradtak el. A Rácalmás SE versenyzőjével, Bucsi Bálinttal felálló ifjúsági kenu négyes hajó 500 méteren szintén pénteken versengett a középdöntőben, ahol harmadikként értek be a célba, ezzel pedig készülhetnek a vasárnapi döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában