Sport

2017.04.05. 19:35

Háromszor bukták el a párharcot a vízipólós lányok

Az újvárosi tábor egészséges bizakodással várta az elődöntő harmadik összecsapását szerdán.

Szabó Szabolcs

...Számadás helyett mindig, mindig van egy tervem / egyik nap megírom másik nap elkezdem... - dalolja egyik korszakos slágerében női pólócsapatunk kollektív zenei ízlését is meghódító 30Y névre hallgató zenekar, amelynek dalszerző-frontembere Beck Zoltán egy különleges csapatépítő tréning keretében, a BVSC elleni sorsdöntő randevú előtt hangolta be a bajnoki fináléba vágyó csapatunkat.

Hogy ez a rendhagyó motivációs kurzus milyen eredményt is tartogatott szerda estére, azt még csak latolgatták a sokat látott dunaújvárosi szurkolók, ám abban mindenki biztos volt, hogy Mihók mester és roppant elszántnak tetsző tanítványai bizonyára nem egy, hanem számos finálét érő receptúrát dolgoztak ki a vasutas hölgyek befékezése érdekében.

Ezúttal meghajoltunk a "Bolonyai-fal" előtt. Sajnos elég ritkán tudtuk áttörni a válogatott hálóőr által irányított BVSC védelmét a szerdai sorsdöntő találkozón

DUE-Maarks Graphics - BVSC Zugló 7-10 (3-3, 2-3, 1-3, 1-1)

Dunaújváros: Kasó - Garda 1, Menczinger, Somhegyi, Horváth B., Vályi V 2., Gurisatti 3. Csere: Kiss (kapus), Brezovszki, Vályi F, Huszti D., Szilágyi 1, Ziegler. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Bolonyai - Farkas, Kisteleki D. 2, Takács 1, Máté 2, Leimeter 1, Gyöngyössy 1. Csere: Doroszlai, Utassy, Koncz 3, Besszer, Pócsi, Kele, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Gól emberelőnyből: 2/12, illetve 3/11.

Gól ötméresből: 1/1, illetve 1/1.

A csapatok ott folytatták, ahol a legutóbb a fővárosban abbahagyták: az első játékrészben a tétnek megfelelő tempós játékot láthatott a szépszámú újvárosi publikum. A hazaiaknál Garda egyszer, míg Gurisatti kétszer volt eredményes, a zuglóiak góljait pedig Koncz és Kisteleki szállította. A kezdeti gólváltás után a vasutasok látszottak előbb megnyugodni, a második negyed elején két találattal is elléptek az egyre görcsösebben játszó egyetemistáktól, akik ugyan mindent beleadtak, ám nem működött igazán jól a máskor olyan zökkenőmentesen üzemelő szerkezet. Azonban ekkor még volt visszaút. Előbb Vályi Fanni talált utat a remek napot kifogó Bolonyai hálójába, majd Szilágyi hozta azt a lövőformát, amelyben nagyon bíztak a hazai hívek.

Közben kapust is cserélt Mihók Attila, hiszen a máskor bombaformát mutató Kasó szinte alig találkozott a labdával. Sajnos később Kiss sem javította a védési statisztikát. Ám ekkor sem látszott veszett ügynek a továbbjutás. A DUE ismét Gurisatti góljával emelkedett fel a víz alól, és 6-6-os állásnál csapatunk négy BVSC-támadást is kivédekezett, azonban ebből nem sikerült előnyt építeni. Ellenben a vasutasok kikászálódtak a hullámvölgyükből, és sorozatban három gólt rámoltak be a nagyon akaró, ám a játék igazi ritmusát nem találó újvárosiaknak.

Sokáig azonban nem rágódhat csapatunk a hibákon, hiszen újabb hazai és nemzetközi erőpróbák várnak lányainkra

A záró negyed is pokolian indult a szűnni nem akaró hangorkánban. A vendégek részéről ismét Máté küldte a játékszert a posztját közben ismét elfoglaló Kasó kapujába. Még egy nagy kapaszkodást megpróbáltak hölgyeink, a védekezés ismét jobban működött, ám a támadásaink rendre kudarccal végződtek. Egy kivétellel, mikor Vályi Vanda tanári módon lőtte ki a hosszú felsőt. A vége: 7-10, a párharc harmadik felvonásán egyértelműen jobban teljesítő zuglóiaknak. A DUE-Maarks csapata a bajnoki bronz csatában és a LEN Kupa fináléjában vigasztalódhat majd.

Mihók Attila: - Sajnos háromszor buktuk el ezt az elődöntőt. Először a második meccsen, amikor engedtük felállni a BVSC-t, másodszor az ezt követő ötméteres párharcban, végül pedig a szerdai összecsapáson, ahol egyértelműen jobban játszott ellenfelünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!