akciódús este volt

2017.12.02. 21:27

Három góllal győzte le a Vidit a Fradi

Az ősz legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén, izgalmas kilencven percben a Ferencváros hazai pályán legyőzte a fehérvári együttest.

A Ferencváros az első perctől kezdve sokkal kezdeményezőbb volt, a játékán egyáltalán nem érződött, hogy Priskin Tamás eltiltása és Böde Dániel sérülése miatt nem volt bevethető a centerposzton. Bizonyos időszakokban a Videotonnak az is nehézséget okozott, hogy a felezővonalon átjusson, játékosai rendre hamar elvesztették a labdát.

A zöld-fehérek Spirovski hajszálpontos, kapufáról bepattanó lövésével szereztek vezetést, de nem ez volt a játékrész legszebb jelenete, ugyanis a szünet előtt Paintsil kétszer is megforgatta Fiolát, majd harmadjára el is fektette, végül okosan alányesve a bal sarokba csavarta a labdát.

A megnyugtató előny ellenére a fővárosiak nem vettek vissza a tempóból, továbbra is irányították a játékot. Úgy tűnt, csupán idő kérdése, az FTC mikor dönti el végleg a három pont sorsát egy újabb találattal, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Ez megbosszulta magát, ugyanis Lazovic a „semmiből” szépített. A hajrá így akár izgalmas is lehetett volna, de Moutari egy átemelős góllal visszaállította a kétgólos különbséget, egyúttal bebiztosította a Ferencváros megérdemelt győzelmét.

A Videoton még egyszer közelebb zárkózhatott volna, de a keresztléc megmentette a hazai csapatot.Az első Fradi-gólra a 34. percig kellett várni: Szpirovszki a jobb alsó sarokba lőtte a Stopira által elé fejelt labdát, Botka beadása után. Fejes még majdnem beleért az ötösön, Kovácsik meg hiába vetődött. A második gólt Paintsil szerezte a hazaiaknak: a balon Fiolát jobbra, balra és középre is kicselezte, majd jobbal az ötös sarka elől elegánsan a kapu túlsó sarkába emelte.

Borítókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!