nagyszerű eredményekkel

2019.07.14. 21:49

Három döntős egységért is szoríthattunk

Vasárnap délután véget ért a csehországi Racicében megrendezett kajak-kenu ifjúsági és U 23-as Európa-bajnokság, amelyen számos dunaújvárosi kiválóságnak szoríthattunk.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Még a seregszemle nyitónapján, remek teljesítménnyel, egyből a döntőbe kvalifikálta magát Mányi Zsófia és Boldis Csenge párosa K2 500 méteren. A beosztás szerint az ötös pályáról várták a tegnap 14 órakor indított rajtot. A Dunaferr SE két kiválósága végül az ötödik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot, alig két másodperccel lemaradva a győztes cseh kettőstől.

Vasárnap még egy hölgy párosért szoríthattunk Racicében. Kulcsár Dorina (Dunaferr SE) és Bonyai Regina (Baja) a C2 500 méteren állt rajthoz és végül a hetedik helyen zártak.

Slihoczki Ádám egy 6. helyezéssel térhet haza
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kilencedik helyen jutott a döntőbe C2 500 méteren Slihoczki Ádám (Dunaferr SE) és Kocsis Ádám (Szegedi Vízisport Egyesület) duója. A tehetséges fiatalok mindent beleadtak, és a 6. helyet szerezték meg.

Néhány kiemelkedő eredmény az ifjúsági és az U 23-as magyar válogatott hét végi teljesítményéből:

Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, az ifjúsági lányok kajak egyesének 1000 méteres A döntőjében nagyon szép versenyzéssel, magabiztosan győzött, megszerezve ezzel a magyar válogatott első érmét. A férfiak ugyanezen számában az U 23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. Az U 23-as női kajak négyes ezüst­érme után az ifiknél magyar győzelem született 500 méteren Racicében.

SzSz

Budapesten és Faddon is

A mögöttünk hagyott hét végén Fadd-Domboriban rendezték meg a hagyományos kajak-kenu vidékbajnokságot. A versenyen részt vettek a Dunaferr SE, valamint a ­Rácalmás Sportegyesület versenyzői is.

A vidéki bázisok mellett e hét végén az Újpesti-öbölben szálltak vízre a fővárosi valamint Pest-megyei klubok sportolói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában