A legjobbak mezőnyében is letette már névjegyét

2019.09.02. 21:36

Harmadikról a második helyre

Mint arról hétfői lapszámunkban egy rövid hírben már beszámoltunk, remek teljesítménnyel tért haza az elmúlt hét végén Tatán rendezett rövid távú országos triatlonbajnokságról, valamint a középtávú triatlonkupáról a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület kollektívája.

Szabó Szabolcs

A még nem közölt eredmények: a rövid távú ob-n dr. Eszenyi Zoltán a férfiak abszolút mezőnyében a 127., Molnár Attila a 331., Vincze Csaba a 157. helyen zárt az erős mezőnyben.

Vasárnap középtávon a ­DTSE versenyzője, Kovács Ákos Flórián kategóriájában (40–44 év) a 2., míg az összesített férfiranglistán a 15. helyen ért célba.

Tatai dobogó: Füzesy Dávid, Badar Gergő, Szilágyi Péter
Fotó: amatőr

– Az eredmények jól mutatnak, ám ezen a versenyen kicsit gyengébbnek éreztem magam a vártnál. Az egész mezőnynek alaposan meg kellett küzdenie a forró időjárással. Nagyon örülök a klubtárs Füzesy Dávid jó szereplésének, aki saját kategóriáját megnyerte, és az abszolút férfikategóriában a második lett, csak egy igazi elit triatlonos tudta megelőzni. Ha az időjárás engedi, szeretnénk még rajthoz állni az előttünk álló hét végén Ábrahámhegyen, majd pedig szeptember 22-én Ajkán kezdődik az őszi duatlonszezon, tehát még akad feladat bőven – mondta el lapunknak Kovács Ákos Flórián, aki kategóriájában az éves ranglistán jelenleg a 4. helyen áll.

A DTSE legjobbja, a már említett Füzesy Dávid tavaly 3. helyen végzett Tatán, a hétvégén pedig már a 2. helyen zárt.

– Az úszást első helyen fejeztem be, a kerékpár is jól ment, a profi triatlonos Badar Gergő az utolsó körben előzött meg. A futáson már leginkább arra figyeltem, hogy megőrizzem a második helyet, amelyet végül sikerült is megszerezni, a szintén kiváló Szilá­gyi Pétert megelőzve. Ábrahámhegyen még szeretnék rajthoz állni, aztán várhatóan jöhet egy kis pihenés. SzSz

Célkeresztben a világbajnokság

Füzesy Dávidot a közeljövő terveiről is kérdeztük: – A következő években szeretnék eljutni egy amatőr triatlon világbajnokságra. Ehhez az kell, hogy egy nívós nemzetközi versenyen kvótát szerezzek. Úgy tervezem, jövőre már rajthoz állok egy külföldi seregszemlén is. Edzőmmel, Flander Mártonnal ennek szellemében végezzük a közös munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában