Sport

2013.07.04. 22:00

Párosban a két dunaújvárosi egymás ellen versenyez

A friss ifi Európa-bajnok kenus, Hajdu Jonatán péntekről a vb indulásért evez, csakúgy, mint ezüstérmes dunaferres klubtársa, Horváth Máté Sebestyén.

Gallai Péter

Péntektől vasárnapig Szegeden rendezik meg az ifi és U23-as világbajnoki válogatót, emellett a Vidékbajnokság futamai is ekkor lesznek. A Dunaferr SE hatvannyolc versenyzővel képviselteti magát a hétvégén, a vb kvalifikáción az ifik között rajthoz áll a múlt héten C-1 200 méteren Európa-bajnoki címet szerző Hajdu Jonatán, valamint a C-2 500 méteren ezüstérmes Horváth Máté Sebestyén is.

Horváth Máté Sebestyén (balra) és Hajdu Jonatán mától a szegedi válogató versenyen lapátol (Fotó: Vohlmann György)

Edzőjük, Molnár Gergely szerint Hajdu, aki megnyerte az első vb válogatót, Szegeden is esélyes lesz: - Jonatán remekül ment az Eb-n, most is komoly favoritja ennek a távnak. Nem véletlenül emelte ki produkcióját név szerint Hüttner Csaba ifi, kapitány a kontinenstorna után, hiszen ebben a számban eddig még nem nyert magyar sportoló. Jonatán Khaut Kristóffal C-2 1000 méteren is rajthoz áll, az első kvalifikáción elsők lettek, ők ketten kiemelkednek a mezőnyből. Ezért is térnek ki egymás elől egyesben, Kristóf nem indul a sprinttávon, Hajdu pedig ezer egyesben. A párosok mezőnyében másik tanítványom, Horváth Máté Sebestyén is elindul párjával, azaz ellenfelek lesznek a dunaújvárosiak, amennyiben utóbbiak végeznek az élen, akkor a kanadai megmérettetésért szétlövés lesz köztük. Egyébként azért nem ötszáz méteren versenyeznek, mert szemben az Eb-vel, a világbajnokságon már csak olimpiai számok szerepelnek, amit nem tartok jónak a sportág szempontjából.,

A 2006 óta edzősköd Molnár Gergely egyébként büszke a két fiúra, és eddigi munkája elismerésének tartja, hogy ilyen eredményeket értek el, ami számára az első ilyen medálokat jelenti. Persze reméli, itt nem állnak meg a termelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!