medáltermelés

2018.06.04. 10:00

Hajdu három számban is aranyérmes lett a válogatón

A Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán három számban is diadalmaskodni tudott azon a rangsorolón, amelyről az e heti belgrádi Európa-bajnokságra lehetett kvalifikációt szerezni. De alaposan kitett magáért az utánpótlás korú Kiss Balázs és Slihoczki Ádám is, akik további érmes helyeket szereztek.

Gallai Péter

C–2 500 méteren is Hajduék (j3) győztek, Némediék (b2) másodikak, Slihoczkiék (j) pedig harmadikak lettek

Fotó: kajakkenusport.hu

Nagy visszatérések, óriási presztízscsaták, öldöklő küzdelmek – pénteken rajtolt és vasárnap este ért véget az első gyorsasági válogató Szegeden, amelyen akik jól szerepeltek, azok megváltották indulási jogukat a belgrádi Európa-bajnokságra, s egyben a kétfelvonásos világbajnoki kvalifikációban előnyt szereztek a riválisok előtt. Természetesen a versenyről nem hiányozhattak a Dunaferr SE legjobbjai és feltörekvő fiataljai – Boldis Csenge, Mányi Zsófia, Pető Ákos –, utóbbiak az ifjúsági mezőnyben mérhették fel, hol is tartanak évjáratuk nagy megmérettetései előtt. A felnőttek mellett az U23-as korosztályban is érdekeltek számára sem volt mindegy, miként szerepelnek az Eb- és vb-kerettagság miatt.

Molnár Gergely vezetőedző a kezdés előtt a szokásos módon óvatos duhaj volt, azt viszont egyértelművé tette, hogy a legjobb szereplést a klub élversenyzőjétől, Hajdu Jonatántól várhatjuk, aki 200, 500 és 1000 méteren is érdekelt volt egyesben és párosban egyaránt. A várakozásokra „Joni” nem cáfolt rá, hiszen folytatva a korábbi éveket, szombaton C–2 200 méteren az első helyen ért be újpesti párjával, Fekete Ádámmal. A kenu egyesek 1000 méteres küzdelmei is remek Dunaferr-eredményt hoztak szombaton, hiszen Kiss Balázs bronzérmesként fejezte be a futamot, Kiss Tamás és Bodonyi Dávid mögött.

C–2 500 méteren is Hajduék (j3) győztek, Némediék (b2) másodikak, Slihoczkiék (j) pedig harmadikak lettek
Fotó: kajakkenusport.hu

 

Vasárnapra is jutott dunaújvárosi aranyérem, C–1 200 méteren Hajdu hátát nézhette a mezőny, a döntőbe klubtársa, a ´97-es születésű Kovács Máté is bejutott, ahol végül nyolcadik lett.

Hajdu ezzel még nem fejezte be a medáltermelést Feketével, C–2 500 méteren nagy meccset vívva a jelenlegei és korábbi klubtárs által hajtott egységekkel újabb elsőséget szerzetek. Második lett a dunaföldvári Némedi Konrád (KSI), Lelovics Dávid (UTE), harmadik pedig Slihoczki Ádám, Szőke Attila (Lágymányos) duója. Kiss és Dóri ötödiknek ért célba. Vasárnap C–1 500 méteren Fekete Ádám és Kiss Tamás mögött Kiss Balázs újabb bronzéremmel bővítette kollekcióját.

Még pénteken C–2 1000 méteren Hajduék párosa nyolcadikként ért be a célba, ennek ellenére bőven volt az ok örömre, hiszen a dunaferres Kiss Balázs, Dóri Bence (Újpest) kettőse ezüstérmet szerzett, az 1999-es születésű, elsőéves felnőtt Slihoczki, Szőke (Lágymányos) páros pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kiss Balázs (j) több számban is dobogóra állhatott
Fotó: kajakkenusport.hu

Az ifjúságiak mezőnyében a Dunaferr mellett a rácalmási klub tehetségei is lapátot fogtak. C–1 500 méteren (U17–18 korosztály) Horváth Benedek ezüstérmet szerzett, Bucsi Bálint ötödikként zárt.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány ma délután nevezi meg a jövő heti, belgrádi Európa-bajnokságra utazó keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában