NBI

2019.11.23. 19:17

Győzelmével élre ugrott a Mezőkövesd

A Mezőkövesd kétgólos győzelmet aratott újonc vendége, a Kaposvár felett a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.

Mezõkövesd, 2019. november 23. A mezõkövesdi Vajda Sándor (elöl, b) és a kaposvári Matej Poplatnik (elöl, j) a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - Kaposvári Rákóczi FC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2019. november 23-án. Balról a kaposvári Nagy Tamás, jobbról csapattársai, Andrij Jakjmiv (j2) és Szakály Attila (j), valamint a mezõkövesdi Pekár László (b2). A Mezõkövesd 2-0-ra gyõzött. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A sikerükkel élre ugró hazaiak hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a Rákóczi sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat. Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.

A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem. A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

Borítókép: A mezőkövesdi Vajda Sándor (elöl, b) és a kaposvári Matej Poplatnik (elöl, j) a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2019. november 23-án. Balról a kaposvári Nagy Tamás, jobbról csapattársai, Andrij Jakjmiv (j2) és Szakály Attila (j), valamint a mezőkövesdi Pekár László (b2). A Mezőkövesd 2-0-ra győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!