Sport

2014.05.29. 15:02

Gyermeksorozat és diákolimpiai sakkdöntők

A Dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület ebben az évben is folytatja a gyermeksakk-sorozatát.

Agárdy Csaba

Ennek az a különlegessége, hogy a megye falvaiban, városaiban is egy napot a sakk ünnepeként szerveznek meg. Már az elmúlt időszak tapasztalatai is bizonyítják: ezeket az alkalmakat a helységek apraja-nagyja lelkesedéssel várja, élén a települések önkormányzatával, iskoláival. Ennek hatására Rácalmáson megkezdődött a sakkélet. Legutóbb Pázmándon hetvenen ültek le a sakkasztalhoz gyerekektől felnőttekig négy korcsoportban. (Itt először rendezték meg a sakkozók napját.) A korosztályok győztesei voltak: Kun Bálint (Székesfehérvár), Csajbók Levente (Királysakk), Ambrus Bence (Királysakk), Horváth József (Sárosd).

A diákolimpiai partik is zajlanak. Miskolcon rendezték meg az egyéni országos döntőt, amelyen Katona Ivett, a Rudas középiskola tanulója a negyedik helyen végzett. Szombathelyen pedig a csapatok országos döntőjében szerepeltek a dunaújvárosi sakkozók. Az alsó tagozatosok között a Vasvári iskola együttese lett a negyedik (Losonczi Marcell, Csajbók Levente, Szappanos Márk, Kiss Gergő). A vasvárisok a felsősök között egy tizedik helyet is elcsíptek. Ez azért figyelemre méltó, mert a dunaújvárosiak ötödik-hatodik osztályosokkal indultak. (Ambrus Bence, Tarr Balázs, Németh Noémi, Madarász Bálint). A Rudas iskola gárdája is a tizedik helyen végzett. (Katona Ivett, Katona Enikő, Borbély Gabriella)

De még nincs vége a diákolimpiai sorozatnak, mivel vasárnap Budapesten rendezik meg az amatőrök diákolimpiai döntőjét. (Ők azok, akik nem rendelkeznek Élő-pontszámmal.) Ezen Borbély Gabriella vesz részt.

Címkék#sakk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!