Sport

2017.05.15. 17:35

Világkupán szerepeltek a magyar sportlövők - Gurisatti Gyula nem csak hangosat, pontosan lőtt

DUNAÚJVÁROS - Szép sikert ért el a magyar paralimpiai sportlövő válogatott az elmúlt napokban. Hannoverben a világkupán szerepeltek a magyar sportlövők. Tizenegy évvel ezelőtt szereztek bronzérmet, és most az aranyérem igencsak dicséretes.

Jankó Árpád

A háromtagú válogatott egyik lövője a dunaújvárosi Gurisatti Gyula volt.

- Az egyik társam a tehetséges Dávid Krisztina volt, a harmadik pedig Lőrincz Tibor, aki öt év tollasozás után tért vissza a lövészethez. Rendkívül eredményesek voltunk Hannoverben. Három körrel előztük meg a világbajnok török csapatot - mesélte a részleteket Gurisatti Gyula. Azt tudni kell, hogy a dunaújvárosi sportlövő a három világkupa közül kettőn szerepelt. Versenyzett az araboknál Al Ainban és most Németországban. Az ilyen versenyeknek az a tétje, hogy ezeken meg lehet lőni a kvalifikációs szinteket, s ha sikerül, akkor szabad az út a paralimpiára. Jövőre a világbajnokságon is lehet majd névre szóló kvótát szerezni, majd még adódik négy lehetőség: egy Európa-bajnokságon és három földrész - Ausztrália, Ázsia és Amerika - világkupáin szerezhetnek részvételi jogot az indulók.

Gurisatti Gyula jó formában versenyzett Hannoverben egyéni versenyben is. Két ezüstérmet is szerzett sportpisztolyban és légpisztoly számban. Szabadpisztolyban az ötödik helyen végzett.

- Az első ezüst lehetett volna arany is, de balszerencsémre a fegyverem ütőszöge eltörött. Szabadpisztolyban pedig gyengébb minőségű lőszerrel lőttem. Légpisztolyban a szerb, az ukrán és köztem dőlt el az ezüstérem sorsa - a javamra. Nagyon örülök, hogy sikeresen versenyeztem. Ezért köszönet jár dr. Majzik Ernőnek, aki megműtötte a könyökömet. És az most tökéletesen működik.

Tehát a tokba kerülnek a pisztolyok, és kinyílik egy másik doboz...

- ... és előveszem a horgászfelszerelésemet. Egy hónap múlva Szerbiában indulok a horgász világbajnokságon Magyarkanizsán, egyéniben és csapatban is. Majd foglalkozom nyáron a búváraimmal, megyünk edzőtáborba. Októberben Eszéken lesz lövészetben világkupa, majd Győrben a Hungarian Open következik, jövő februárban pedig az Audi Arénában rendezik meg a lövész Európa-bajnokságot, egy év múlva pedig Dél-Koreában világbajnokság. Tele a naptáram!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!