Sport

2017.06.18. 17:30

Gumiasztal-versenynek adott otthont Dunaújváros

DUNAÚJVÁROS - Ritka eseménynek örülhettünk a Dunaújvárosi Tornacsarnokban az elmúlt szombaton. Akár megtiszteltetésnek is számít, hogy a Magyar Torna Szövetség Dunaújvárosban rendezte meg gumiasztal ágban az országos diákolimpia döntőjét.

Jankó Árpád

A házigazda a Dunaferr Sportegyesület, s a klubban a gumiasztalos szakvezető, Halász Tibor volt. Hat csapat indult a versenyen, a házigazda Dunaferr, az Ajkai ATSE, a Pattanj SE, a Főnix, az UTE, a Budai Ciszterci Szt. Imre Gimnázium.

A gumiasztalos szakágban két formációban is versenyeznek. A nagy gumiasztal és a kisebbeknek a minitrampolin. Mindkettőben megmérkőztek a gyerekek.

A nagy gumiasztalon első helyezett lett a Dunaferr csapata (Kóré Levente, Carroll Jasmin, Farkas Zita, Vincze Ákos, Szántó Anna).
Ezüstérmesek: Bába Lora, Szőllősi Zoé, Matucza Csaba, Palla Ádám, Vincze Áron.

Vincze Áron, a Dunaferr SE gumiasztalos tornásza korcsoportjában megszerezte a bajnoki címet  Fotó: Zsedrovits Enikő

Bronzérmesek lettek: Hovanyecz Dorka Lili, Karámos Laura.

Minitrampolin: Kóré Levente, Bába Lora, Horváth Bianka.

Ezüstérmesek: Caroll Jasmin, Farkas Zita, Szántó Tilda.

Bronzérmes: Palla Ádám.

A döntőben sokan szerepeltek, ami azt mutatja, hogy a gumiasztal-szakág feljövőben van. A minitrampolin jóval olcsóbb a nagy asztalnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!