A cél, elrontani a házigazdák hibátlan mérlegét

2019.05.17. 22:42

Gorillák: Eger ostroma

Szabó Szabolcs

Minden bizonnyal az idény eddigi legkeményebb feladata vár a hét végén a magyar amerikaifutball-bajnokság Divízió I-es kiírásában érdekelt Dunaújváros Gorillaz csapatára, amely ma 15 órától az eddig hibátlan Eger Heroes vendége lesz.

A Hősöknek egyelőre nem lehet panaszuk az idei szezonra, hiszen mind a négy találkozójukat megnyerték, és vezetik is a Divízió I. keleti csoportját. A hevesiek kezdésnek a fővárosban intézték el könnyedén a Budapest Wolves második számú gárdáját, majd 35–28-ra hozták a kelet-magyarországi rangadót a Nyíregyháza Tigers ellen. A folytatásban a Hősöket sem a Budapest Cowbells II, sem a Budapest Titans nem tudta megállítani, így már gyakorlatilag ott is van a rájátszásban a 2016-os idényben az elitligát (HFL) is megjárt hevesi alakulat.

Szoros meccsre számíthatnak a Gorillák Egerben
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A házigazdák minden bizonnyal arra készülnek, hogy makulátlan mérlegüket a hétvége után is megőrzik.

A tavalyi HFL szezon után újjáalakuló Dunaújváros Gorillaz sem teljesít rosszul eddig. Három sima győzelem mellett legutóbb nagy csatában szenvedtek vereséget hazai pályán a szintén érmes reményeket dédelgető Nyíregyháza Tigers ellen (27–30, hosszabbítás után).

Bachrathy Kornél, a Gorillák mestere még a pontvadászat elején elmondta, bajnokság első három találkozója inkább a bemelegítést szolgálja, az igazán éles meccsek majd ezek után következnek.

Az ezüsthátúaknak a pontszerzéssel nem volt gondja eddig, ha sikerül acélosabbá tenni a védekezést, akkor Egerben is lesz esélye az újvárosiaknak.

A Dunaújváros Gorillaz jelenleg a második pozíciót foglalja el a Divízió I. Nyugati csoportjában. A Gorillaz játékosai eddig 137 pontot termeltek, amellyel a legeredményesebbek a csoportjukban. A tabellát a Szombathely Crushe­res kollektívája vezeti, bár ők csak három mérkőzésen vannak túl.

Mint fent is említettük, a minél sikeresebb folytatás érdekében jó lenne elrontani az egriek eddigi hibátlan mutatóját, hiszen a következő fordulóban, immáron hazai közönség előtt a Szombathely együttesét fogadják Bachrathyék. Minden bizonnyal itt dől el majd a nyugati csoport alapszakaszának végső sorrendje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában