Sport

2009.12.31. 03:25

Gondterhes őszt követően

Rácalmás - A megyei harmadosztályú bajnokság megnyerése után az idei szezont már a másodosztály Femol csoportjában kezdték a rácalmási labdarúgók. Céljuk a bennmaradás.

Gróf András

- Az egész ősz folyamán magunk alatt voltunk. Tudásához képest gyengén teljesített a csapat. A harmadosztály megnyerését követően nagyon kevés idő maradt a felkészülésre. Ráadásul két meghatározó játékosunk, a csapatkapitány Szabó Zoltán, valamint Szántó János szinte az egész szezonban sérüléssel bajlódott. Az első hat forduló ponttermése még elfogadhatónak mondható, hiszen a meglévő tizennégy pontból tízet ebben az időszakban szereztünk.

- Ezt követően viszont már csak az Enyingtől szereztek egy pontot, és a Lajoskomáromot tudták legyőzni...

- Hullámvölgybe került a társaság. Kijött a nyári alapozó munka hiánya. Hatvan, hetven percig általában jól tartottuk magunkat, de ezután elfogyott az erő. A védekezésben rengeteg egyéni hibát vétettünk, aminek rendre vereség lett a következménye. Kapusunk, Somodi Zsolt az idény közben távozott. Helyére a DVSI-től igazoltuk Szabó Leventét, aki tehetséges hálóőr, csak még nincs megfelelő rutinja.

- Kinek a teljesítményével volt maradéktalanul elégedett a szezonban?

- Mindenkitől jobb teljesítményt vártam. Nem volt kiemelkedő produkció. Akiktől megszoktuk a jó játékot, azok is rendre hibáztak.

- Terveznek valamilyen változást a játékoskeretben?

- Mivel a mi csapatunk teljesen amatőr, így pénz nélkül csak nagyon nehezen tudunk új játékost igazolni. Az viszont biztos, hogy három ifjúsági labdarúgó a felnőttekkel kezdi az alapozást. Sérültjeink felépülése jelenti majd az igazi erősítést.

- Említette, hogy a nyáron nem sikerült elvégezni az erőnléti munkát. Ezúttal bepótolják az elmaradtakat?

- Január 30-án a baracsi teremtornával kezdünk. Utána hat hét kemény munka következik. Heti három edzéssel, és több edzőmérkőzéssel készülünk a tavaszra. Úgy szeretnénk dolgozni, hogy az elvégzett munka után tiszta lelkiismerettel léphessünk pályára a tavaszi mérkőzéseken. Célunk továbbra is a bentmaradás kiharcolása, de egy-két bravúros győzelemmel a középmezőnyben is végezhetünk, ami, úgy vélem, benne van a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!