Sport

2013.07.08. 22:00

Hathetes felkészülés után jöhet az NB II a DPASE-nek

Dunaújváros - Dobos Barna edző a hétfői első foglalkozáson nem kímélte labdarúgóit. Bár ők élvezték a játékot a rekkenő hőség ellenére.

Jankó Árpád

Sztanó Miklós, a DPASE ügyvezetője már csak saját múltjából is jól tudja: hinni csak a munkában lehet.

- Játékosként persze hogy jólesett a nyári pihenés, de egy idő után már nagyon vártam az új szezont, az új és a régi társakat. Bízom abban, hogy továbbra is jó szellemű, céltudatos társaság lesz a csapatunk, amelyik mindig akarja a győzelmet. A sikerélmény mellett az egyre nagyobb szurkolótábor is vágya lehet az immár másodosztályú labdarúgóinknak.

Mindezekkel természetesen a csapat vezetőedzője, Dobos Barna is egyetért, ő már a csapatának jövőbeni mentalitásáról is beszélt.

- A Sopron elleni osztályozón is bizonyítottuk, fejben, akaratban is erős a csapatunk. Ezt várjuk az újonnan igazolt játékosainktól.

- Apropó!, kikkel erősödött az együttes?

- Négy labdarúgót szeretnénk igazolni. Néhány nap múlva már a nevek is nyilvánosak lesznek. Védő, középpályás és csatár is van köztük. De a legfontosabb, hogy a játékoskeret együtt maradt, ami a fejlődésünk kiindulópontja lehet. Máris látom, hogy az erősítéseink valóban erősítést jelentenek.

- Nyilván, ahogy a puding próbájáról is mondani szokás...

- Lesz bőven alkalmunk arra, hogy kialakuljon egy ütőképes együttes. Most szombaton Tatán már a Mezőkövesd ellen mérkőzünk meg, de a hathetes felkészülés ideje alatt találkozunk a Csákvár, a Dunaharaszti, a Törökszentmiklós együttesével, sőt, a Videoton NB III-as gárdájával is. Közben, a negyedik héten edzőtáborban is gyakorolunk.

- Gondolom, ennek a feladatait is betéve tudja. Olyanok szerepelnek a programban, amikből profitál majd a csapat játéka.

- A tavalyihoz hasonló, az ellenfeleknek kellemetlen támadójátékot szeretnénk produkálni. Azaz, nem lényegtelen az eredmény, de a közönség kiszolgálása is fontos számunkra. Amiben határozott fejlődést várok, az a helyzetek kihasználása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!