kézilabda

2020.01.17. 20:44

Gólgazdag meccsen verte meg a Vác Újvárost

Gólokban bővelkedő mérkőzésen szakadt meg a Dunaújvárosi Kohász KA több mint kilenc évig tartó hazai veretlensége a Váci NKSE ellen, miután a nem éppen a védekezésről szóló mérkőzésen a Dunakanyar-beli együttes 36-35-re győzni tudott Szekszárdon.

Berg Sándor

„Csak rá kell nézni a tabellára, az nem hazudik.” – tartja a régi mondás a sport világában. Ez maximálisan igaz volt a bajnokságban eddig egyaránt öt-öt győzelemmel és vereséggel, valamint két döntetlennel fej-fej mellett álló csapatok pénteki, szekszárdi mérkőzése.

A jobb gólkülönbséggel jobb pozícióban tanyázó vendéggárda a tizedik percben ugyan ellépett három góllal (4-7), köszönhetően annak is, hogy Csapó Kyra védéseinél rendre a váciak reagáltak gyorsabban. Az előnyük viszont gyorsan elfogyott, a félidő felénél már a Kohásznál volt az előny (11-10). A nagyszünetig folytatódott az adok-kapok, amiből a Vác jött ki győztesen.

A szünetből érezhetően a hazai pályát élvező dunaújvárosiak jöttek vissza nagyobb energiával, Grosch Vivient többször is jó ütemben találták meg Szekerczés Lucáék a szélen, míg a sérüléséből már szemmel láthatóan felépülő Triscsuk Krisztina átlövéseivel és betöréseivel a találkozó legnagyobb előnyét kalapozták össze (41. perc: 25-22).

Az orosz-magyar átlövő a találkozó előtt elmondta, komoly védekezés, jó kapusteljesítmény, támadásban pedig pontosság, gyorsaság és kevés hiba vezethet sikerre. A támadójátékkal ezen a mérkőzésen sem volt különösebb gond, erről tanúskodik a harmincöt szerzett gól, az eggyel több kapott azonban a védekezés hiányosságait tükrözi.

Negyedórával a vége előtt a végül tíz találatig jutó Triscsuk hétméteresével még a DKKA vezetett (27-26), amire az NB I góllövő listáját vezető, junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Gréta vezérletével 3-0-val válaszoltak a Dunakanyar-beliek, megalapozva sikerüket.

A dunaújvárosiak több mint kilenc év, 2010 októbere után szenvedett vereséget a Vác ellen hazai pályán. Örök klasszikus idézve egyszer minden jó sorozat megszakad, de itt a lehetőség arra, hogy egy új kezdődjön el.

A vereség oka egyértelműen a védekezés hiánya, ami magával hozza a gyenge kapusteljesítményt is. Azt éreztem, ha tovább játszunk, akkor sem tudunk nyerni. Támadásban a maximumot hoztuk, de a védekezés katasztrofális volt. Ezen mindenképpen változtatnunk kell a közeljövőben” – fogalmazott György László vezetőedző a mérkőzést követően.

A Kohász jövő pénteken az utolsó előtti helyen álló Békéscsabát fogadja szintén Szekszárdon (kezdés: 18 óra).

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 35 – VÁCI NKSE 36 (15–17)

DKKA: Csapó – GROSCH 7, Ferenczy 3, Molnár B. 2, Nick 1, TRISCSUK 10 (5), Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Cavlovic, Bouti, Szekerczés 2, SZALAI B. 7, Sirián 2.

Edző: György László

VÁC: Arenhart – DIÓSZEGI 4 (1), HÁMORI 5, LAKATOS R. 5, Helembai 2, KÁCSOR 11 (2), Radosavljevics 2. Csere: Bukovszky (kapus), Kuczora 5 (4), Mészáros R. 1, Szondi, Szabó K. 1.

Edző: Szilágyi Zoltán

Szekszárd, 500 néző. V: Horváth P., Marton B.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–4. 10. p.: 4–7. 18. p.: 11–10. 27. p.: 14–15. 35. p.: 19-18. 41. p.: 25–22. 48. p.: 27–29. 58. p.: 34–35.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, illetve 7/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában