Három érmet szereztek

2019.02.14. 21:48

Gárdonyi Kupa idénynyitó lábtoll-labda verseny

Szinte már hagyomány, hogy a Magyar Lábtoll- labda Szövetség a Gárdonyi Géza Általános Iskola segítségével Dunaújvárosban rendezi meg az idénynyitóját.

Agárdy Csaba

Idén február 9-én találkoztak a fiatalok a Gárdonyi iskolában.

A bajnokságra mintegy százharminc versenyzőt neveztek a csapatok.

A Gárdonyi gyermek lánycsapata ezüstérmet szerzett a rangos tornán Fotó: DH

Dunaújvárost három iskola képviselte a viadalon. A Gárdonyi huszonnégy, a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi é s Vendéglátó ipari Szakgimnáziuma é s Szakközépiskolája három, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma két tanulóval vett részt a bajnoki rajton, amely ezúttal is élvezetes és egyben remek színvonalú összecsapásokat hozott.

– Sok színvonalas, izgalmas játékot láthattak a kilátogató nézők. Már a fiatalabb versenyzők is hatalmas győzni akarással mentek ki a pályára, a középiskolások pedig igazán technikás, látványos játékot mutattak – foglalta össze a látottak a verseny egyik szervezője, a gárdonyisok vezetője, Kohán Árpádné.

A dunaújvárosi diákok háromszor állhattak dobogóra. A Gárdonyi gyermek lánycsapata ezüstérmes lett Kondor Anett, Csenki Sára, Szücs Vivien, Kovács Réka, Farkas Vanessza összeállításban.

A Gárdonyi serdülő fiú együttese – Bozár J. Rajmond, Major I. Csongor, Rupa Roland – harmadikként végzett.

Az ifjúsági fiú csapatversenyben Vadas Viktor ezüstérmet (Dunaú jvá rosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma é s Kollégiuma) szerzett úgy, hogy a TST Tápióbicske Shuttlecock Teamet egészítette ki.

A tanulók következő versenye a Fejér megyei lábtoll-labda diákolimpia lesz, amelynek ismét a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola ad helyet március 9-én. A tét ezen a viadalon az országos döntőbe jutás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában