Sport

2017.07.21. 15:50

Klacsák Bence eligazolt, Győrben folytatja tovább

A Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata ugyan csak július végén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, de már érkeznek a hírek a klub házatájáról. Így kiderült: a válogatott Klacsák Bence a Győrhöz igazolt, de a felnőttcsapat jelentős része egyben marad.

Balogh Tamás

A csapat menedzsmentje egy új, eddig még nem próbált izgalmas cél megvalósításával is foglalkozott az elmúlt bajnoki szezon végén. Ez volt az általuk első alkalommal meghirdetett, napközis rendszerű nyári sporttábor. Visszaemlékezve a naponta elégedett mosolyú gyerekekre és a szülők nyilatkozataira, azt mondhatjuk, hogy érdemes volt létrehozni, mert sok örömet okozott a résztvevőknek és a foglalkozást vezető edzőknek egyaránt!

A vezetőedző, Fehér Zsolt mellett, aki az MLSZ-nél vállalt munkát, a válogatott Klacsák Bence is elbúcsúzott a dunaújvárosi egyesülettől

A programról Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője nyilatkozott.

- Az idei évben a már jól működő utánpótlásbázissal megszerzett tapasztalatokkal a hátunk mögött, és a fiatal korosztályokkal nagy rutinnal dolgozó edzőink, Facskó József és Németh Péter vezetésével, valamint fiatal játékosaink, Csányi Dávid és Velez Donát közreműködésével belevágtunk az első ilyen rendezvénysorozatunkba. Két, egyhetes turnust bonyolítottunk le a mintegy negyven táborozó részére, akik jellemzően a nyolc-tizenkét éves korosztályból érkeztek. A céljainkhoz alkalmas bázis volt a Dunaújvárosi Egyetem tornaterme. Sporttáborunkat a gyerekektől és a szüleiktől kapott visszajelzések nyomán rendkívül sikeresnek mondhatjuk. A részvételi díj kedvező, a program pedig színes volt. Az elnevezésének megfelelően ez nem egy futsal, hanem sporttábor volt, hiszen nemcsak a mi sportágunkat, hanem egy sor másikat is kipróbálhattak a résztvevők. Az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvíz játékok is szerepeltek a programban. A gyerekek uszodában is voltak. Természetesen a mi labdáink is pattogtak, de ez a játék inkább foci, mint futsal volt. A nálunk eltöltött időt az edzőink felkészültsége tette igazán élvezhetővé a fiatalok számára. A cél az volt, hogy még szélesebb körben ismertessük meg magunkat, emellett, ha megjött az ifjak kedve hozzá, akkor az ősztől már velük is foglalkozhassunk az utánpótlásprogramunkban.

Majd Zemankó Zoltán beszélt a felnőttcsapatról is. Elmondása szerint hároméves ciklust terveztek meg két évvel ezelőtt. Az azóta eltelt időszakban Fehér Zsolt irányítása alatt olyan csapatot szerettek volna építeni, amely majd a harmadik évben odakerülhet a legjobbak közé. Ez szerencsére már az első két szezonban is sikerült, túlszárnyalták a terveiket. Két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa ezüstérem már a tarsolyukba került, az előzetes terveik szerint most szerették volna a koronát feltenni a teljesítményükre. Azonban új szakasz kezdődik.

- Változás következett be a csapatunk életében nyáron, Fehér Zsolt vezetőedzőnk most már hivatalosan is, szerződését aláírva, az MLSZ égisze alatt az U17-es futsal-válogatottat szövetségi kapitányként fogja irányítani. Ezzel párhuzamosan a szövetség nem engedélyezi számára, hogy bármelyik klubcsapatnál trénerként vállaljon szerepet. Ezért a játékosaink szakmai felkészítésével Schrancz Balázs foglalkozik a jövőben, aki Fehér Zsolt támogatásával ebből a szempontból nagyon sokat fejlődött az elmúlt szezonban. A második sikeres szezon zárása után a legfontosabb célunk a rendkívül szépen összeállt keretünk egyben tartása volt, ami körülbelül nyolcvan százalékban meg is valósul. Klacsák Bence Győrben folytatja, Varsányi Áron és Józsa Tamás is elköszöntek tőlünk. A többiek viszont, a Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Varga Csaba, Reveland Zoltán, Németh Péter, Németh Tamás, Rigó László, Csányi Dávid, Fridrich Dávid, Gorjanácz Márió alkotta keretünk velünk marad. Szeretnénk a távozókat pótolni és a csapatunkat tovább erősíteni. Az első friss igazolásunk Pál Patrik az Aramis együtteséből. A nyártól az első csapatunkban kapusposzton készül Krokovics Bálint. Az utánpótlásból Barta Rolanddal, Boldizsár Csabával, Velez Donáttal egészül ki majd a keretünk. A további jelöltekkel még tárgyalásban vagyunk, amennyiben sikerül megállapodni, akkor érkezésüket hamarosan bejelentjük - tette hozzá az operatív vezető, aki elárulta, a közös munka a bajnokság későbbi rajtja miatt július huszonnyolcadikán indul. Az első bajnoki mérkőzés a válogatott elfoglaltsága miatt, várhatóan szeptember végén lesz csak. A játékosok jelenleg a megérdemelt pihenőjüket töltik, de Schrancz Balázs már felhívta a figyelmet arra, hogy kezdjék meg a sportos előkészületeiket, hogy a közös munka már zökkenőmentesen folytatódhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!