Sport

2012.09.17. 16:03

Forradalmi fejlesztés futball cipőknél egy váli feltalálótól

Vál - Miután májusban a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen Oroszi Lászlónak, az irányítósávos futball cipő feltalálójának adott igazat az Adidas elleni perben, Oroszi tovább fejlesztette forradalmi találmányát.

Fejér Megyei Hírlap

Eldőlni látszik az ügy, hiszen a multinacionális vállalat nem fellebbezett a jogerős  ítélet ellen, amely szerint a váli Oroszi László szellemi terméke az irányítósávos futball cipő. Az már csak a vesztes fél  tüskéje lehet a cég által megbízott jogi képviselő   részéről, hogy az Oroszi javára megítélt perköltségnek csak a 70 százalékát fizette  ki a feltalálónak, mondván: a többi nem(!)  illeti meg. Ám ezzel nincs vége:

- Augusztus közepén benyújtottuk a kártérítési keresetünket, most a bíróságon van a sor, hogy mikor tárgyalja ezt az ügyet. Ami a kártérítési öszeget illeti, konkrétumról nem tudok beszélni, hiszen az Adidasnak kellene nyilatkoznia arról, hogy hány pár irányítósávos cipőt adott el, s a bíróság csak azt követően határozhat a tartozás mértékéről - mondta a váli feltaláló.

A teljes cikk ide kattintva olvasható, az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!