A dunaújvárosi vízilabdázók a BVSC-t múlták felül

2019.10.25. 21:15

Fontos győzelemmel kezdtük a selejtezőt

A női vízilabdázók egri Magyar Kupa selejtezőjében pénteken mind a négy, továbbjutásra pályázó csapat medencébe ugrott, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics gárdája a BVSC-vel kezdte a sorozatot.

Gallai Péter

A bivalyerős csoportból, ahol a bajnokság négy élgárdája kapott helyet, csak kettő juthat tovább, így kiemelten fontos volt az első nap. A házigazda Eger előbb egy góllal kikapott a Ferencvárostól, este pedig Mihók Attila együttese következett az örök rivális BVSC-vel.

DUE-Maarsk – BVSC 14–10 (4–3, 6–2, 3–2, 1–3)

DUE-Maarsk: Aarts – Horváth 1, Gurisatti 4, Mahieu, Garda 4, Vályi 1, Ziegler 1. Csere: Kiss (kapus), Brezov­szki 1, Sajben N., Huszti, Szabó N. 2, Szellák.

Gól emberelőnyből: 5/11, illetve 1/12.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

Gurisattiék egy nagy riválist letudtak
Fotó: Fehér Anna/MVLSZ

Az első negyedet nem kezdtük jól, hiszen két góllal ellépett a BVSC, de négy perc alatt egy 4–0-ás rohammal fordítottak a dunaújvárosiak. A második negyed után kiváló játékkal már jelentős előnyre sikerült szert tenni, sőt, a következő nyolc perc végén már hattal vezettek Gurisattiék. A záró felvonás szerencsére így már nem sok izgalmat tartogatott, a DUE-Maarsk egyik legnagyobb riválisa ellen kezdett önbizalomnövelő sikerrel.

A folytatásban ma az Egerrel, vasárnap délelőtt a Honvéddal, este pedig a Ferencvárossal játszik a csapat.

A másik ágon a címvédő ­UVSE kényelmes helyzetben van, izzadság nélkül kell nyernie azt a csoportot, hiszen csak alsóházi csapatokat sorsoltak mellé. A pénteki nyitányon 26–3-ra verték a III. Kerületi TVE együttesét, de a Szeged– Szentes–Tatabánya-trió sem okozhat gondot számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában