célok és feladatok

2018.12.09. 22:00

Folyamatosan keresik az újabb fejlődési lehetőségeket

Balogh Tamás

Elsőként Petrás Gábort, a DLSZ főtitkárát kérdeztünk az idei év céljairól, tapasztalatairól:

– Az a feladatunk, hogy egy vállalható jövőképet alakítsunk ki, és az is, hogy a későbbiekben is ilyen sokan sportoljanak az általunk biztosított keretek között. A mottónk „Mindenki győztes, aki focizik”! Így hát sok győztesünk van, hiszen ötvenegy csapatunk az MLSZ rendszerében, mellette az óvodás, az általános és középiskolás, valamint a női alakulatokkal kiegészülve összesen százhuszonhét csapat játszik a mi bajnoki rendszerünkben. Ahogy vége van az őszi bajnokságnak, azonnal áttérünk az amatőr futsalbajnokság lebonyolítására, amelyre most tizennégy csapat nevezését fogadtuk el. Az Arany János iskolában hétfőn, kedden és csütörtökön zajlanak a mérkőzések. Mellette ilyenkor kezdődnek a különböző tornák.

Petrás Gábor és az elnökség már a jövőt tervezik

– A következő próbatételre nagyon büszke vagyok, mert ez lesz az I. Fejér megye Bajnoka torna, az MLSZ és a DLSZ közös szervezésében. A mérkőzéseket a megye legjobb kispályás csapatai a Dunaújvárosi Egyetem Arénájában játszák. Ebből a megmérettetésből is hagyományt kívánunk teremteni, sőt országos versengéssé szeretnénk fejleszteni. A decemberé még a Mikulás Kupa, majd karácsony előtt az öregfiúk is öszszemérhetik a tudásukat. Mellette futnak az Adventi Kupa mérkőzései, amivel a hátrányos helyzetű családoknak kívánunk sportolási lehetőséget biztosítani. Januárban pedig már a Carissa Kupára hangolódunk, ahol a hazaiak mellett öt környező országból is lesznek indulóink – fogalmazott lapunknak Petrás Gábor.

Dr. Sürü Renáta, Dunaújváros MJV jegyzője ez alkalommal mint a futball barátja és segítője jelent meg a rendezvényen:

– Ma este egy olyan vendégként jelentem meg, aki nagyon szívesen tett eleget a DLSZ évzáró rendezvényére való meghívásnak. Én magam is kedvelem a sportot, gimnazista koromban kézilabdáztam, de most a kisfiam hatására kapcsolódtam a labdarúgáshoz. Úgy gondolom, hogy a város egyik vezetőjének nem csak a hivatal épületében, hanem az utcán, a sportpályákon és az egyéb rendezvényeken is kapcsolatot kell tartania a város lakosságával. Számomra, aki korábban a nagypályás labdarúgást ismertem, és a kisfiam is ezt tanulja, nagy élmény, hogy az emberek milyen jelentős létszámmal és pozitívan fordulnak a kispályás foci irányába. Nőként is élmény volt ezt a lendületesebb, gyorsabb és mozgalmasabb játékot látni, amit a kispályán mutatnak be a csapatok. Azt gondolom, hogy a jellege miatt a fiatalok sportja lehet. Nagyon elítélem a virtuális világnak a jelenlegi térnyerését, ami az emberi kapcsolatokat és a sportot is rossz irányba befolyásolja. Tisztelet a kivételeknek, de a gyerekek többségét már nem a pályákon látjuk, és egyre gyakrabban a sportot is a digitális játékok formájában űzik. Azt szeretném, ha nem a számítógépeken keresztül beszélgetnének az osztálytársaikkal, és mellette visszatérnének a grundok világát idéző helyszínekre focizni. Természetesen vannak reményeink. Dunaújváros a hatalmas lehetőségek helyszíne. Nem véletlenül volt a Nemzet Sportvárosa.

Dr. Sürü Renáta a DLSZ pályzatait segíti, támogatja

Nagyon bízok abban, hogy ezt a címet egyszer még ismét birtokolni fogjuk. A ma este itt megjelent emberek nagyon sokat tesznek ezért, és követendő példát mutatnak mindenkinek. Az én munkám mellől abban tudok a szövetségnek segíteni, hogy a pályázataikat minél szakszerűbben és gyorsan tudják elkészíteni. Ezzel máris több idejük és energiájuk marad a sportszakmai kérdésekre – fogalmazott a város jegyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában