Sport

2016.12.06. 19:55

Focival ünnepeltek - A szórakozás helyett a sportot választották

Dunaújváros - Tizenkét kispályás labdarúgócsapat küzdött meg szombaton éjszaka a nyolcadik alkalommal kiírt Éjszakai Mikulás Kupa helyezéseiért a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Gróf András

A viadalon elsősorban a fiatal korosztály megszólítása volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség célja. A részt vevő együtteseket két hatos csoportba sorsolták a szervezők. A csoportmérkőzések este 20.30 órakor kezdődtek. Az A csoportból az SZP-Asztalos, a Gazdagok és Szépek, a Steelworkers és a Nyavajások, a B csoportból pedig a Széchenyi Pékség, HOH SC, Echtefrontin, valamint a Kalács FC csapatai jutottak az egyenes kieséses szakaszba, ahol nagy csatákban dőlt el a továbbjutás kérdése. A bronzmérkőzésen a HOH SC együtetse 3-0-re legyőzte a fiatal játékosokból álló Echtefrontin gárdáját, míg a fináléban a rendes játékidő gólnélküli döntetlenjét követően büntetőrúgásokkal nyert az SZP-Asztalos csapata.

A VIII. Éjszakai Mikulás Kupa végeredménye: 1. SZP-Asztalos, 2. Széchenyi Pékség, 3. HOH SC. Különdíjasok: Nagy Márk (Széchenyi Pékség) legjobb játékos, Szabó István (Echtefrontin) legjobb kapus, Éliás II Zsolt (SZP-Asztalos) gólkirály három találattal.

Az eseményt követően a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor foglalta össze a rendezvény tapasztalatait.

A torna eredményhirdetését követően a helyezettek, a különdíjasok valamint  a szervezők összeálltak egy csoportképre
Fotó: DLSZ/Pálfi László

- Az egyik legfontosabb célját elérte a kupa, hiszen tizenkét csapatot és közel százötven amatőr sportolót mozgattunk meg. Volt egy másik célja is az éjszakai kupának, mégpedig az, hogy a fiatalokat kizökkentsük a megszokott szombat esti programjukból, vagyis hogy a diszkó helyett a sportolást, az egészséges életet válasszák. Ezek az elképzelések szombaton este mindenesetre megvalósultak, köszönhetően Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának is. A szövetség nevében csak ígérni tudom, hogy jövőre is megrendezzük ezt a tornát.

A győztes csapat vezetője, Körmendi Zsolt természetesen elégedett volt a vasárnap reggeli eredményhirdetést követően.

- Mi először vettünk részt ezen a tornán, amit újoncként sikerült is megnyernünk. Nem csak a fiatalabb korosztályt, hanem az idősebbeket is sikerült megmozgatnunk ezen az éjszakán. A csoportunkat hibátlan teljesítménnyel nyertük meg, ám az egyenes kieséses szakaszban már nehezebb meccseket játszottunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a négy közé jutást és a döntő meccset is csak büntetőpárbajban sikerült megnyerni. Jövőre találkozunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!