Sport

2017.01.12. 13:35

Focilabdával született

Dunaújváros - Zombori Zalán a művész válogatott edzője és menedzsere foci dinasztiából származik, amennyiben három generáció már annak számít, akkor föltétlenül.

Balogh Tamás

Zalán, a válogatottat is megjárt, légiósként is játszó labdarúgó nagyapja is ezt a sportot űzte. Édesapja, Zombori Sándor szintén válogatott labdarúgó volt. A már legendásnak tűnő nevet viselő legfiatalabb Zombori a művész válogatottban is komoly szerepet vállalt. Edzőként is dolgozik. A XV. Carissa Kupán a meccsük előtt komoly, tanulságos dolgokról is beszélgettünk.

- Nem olyan veszélyes ám ennyi művészembert menedzselni, mint ahogy azt gondolod! A meccsek körüli munka egyébként is Vincze Ottó feladata, ő pedig elbír velük. Lehet meglepő, de amit megígérnek azt általában be is tartják. Dunaújvárosban is inkább a bőség zavarával küzdöttünk, hiszen olyan sokan jelentek meg a kezdés előtt és mindannyian játszanának. Szeretik a focit. Minden héten van edzésünk és remélem mindig előjön néhány olyan megoldás, amit korábban már többet gyakoroltunk. Alapvetően ez a játék öröméről szól és talán ezzel együtt a szépsége is a felszínre kerül. Reméljük, hogy mindez a közönség megelégedésére szolgál - mondta, majd rátért a családra, amiről elmondhatják, hogy már majdnem egy dinasztia.

Zombori Zalán a Carissa Kupán vett részt csapatával Fotó: Ady Géza

Zalán arról beszélt, hogy a Zombori név nem nyomta agyon, inkább az volt a nehéz, hogy akadtak emberek, akik azt hitték, neki könnyebb lesz a pályán, mert a neve miatt, vagy hátteréből fakadóan kevesebbet kell majd teljesítenie, viszont több lehetőséghez fog jutni! - A valóságban ez pont ellenkezőleg történt. Nekem ezzel alapvetően nem volt problémám. Apa ezt jól kezelte annak idején. Jól ismerjük a focista, jégkorongos és egyéb sportágban érintett apukák nagy dilemmáit. Mit sportoljon a gyerek? Amit én, vagy inkább, amit ő szeretne? Szerintem a gyerekeknél felmerülő problémák jó része az ilyen bizonytalanságból fakad Magyarországon. Azt mondom, hogy engedni kell a gyereket kedve szerinti sportágat választani. Gyakran túl nagy nyomás alatt állnak. Engedni kell, hogy kibontakozhassanak. Nyilván, ha van benne tehetség, akkor segíteni kell, de nem szabad túlzásba sem esni - hangsúlyozta.

Zombori szerint meg kell találni azt a tevékenységet, legyen ez a sport, ami a lurkókat egyértelműen leköti, mert az a legfontosabb, hogy szeresse, amit csinál. - Én rendhagyó eset voltam, hiszen focilabdával születtem. Viszont csak az első profi labdarúgó szerződésem aláírásakor mondtuk ki, hogy valóban az lehetek. Nyilvánvalóan nap, mint nap azért dolgoztam, hogy ez sikerüljön, de abban a pillanatban döbbentem rá, hogy ez most komoly és egy életcél is lehet - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!