Sport

2017.01.01. 17:10

Finn vezetőedzővel folytatják az Acélbikák

Dunaújváros - Pénteken a negyedik helyért folyó párharcban tovább nőtt a különbség az Acélbikák és a Brassó között, miután az erdélyi alakulat 6-3-ra nyert Dunaújvárosban. Másnap kiderült az is: a kanadai Lee Gilbert vezetőedzőtől elköszönt a klub.

Gallai Péter

Lássuk sorban a történéseket. Az alapszakasz negyedik helyéért folyó párharc pont a Brassó és a DAB között zajlik, így érthetően különösen fontos volt a pénteki meccs. A második harmad után 3-2-re vezettek az Acélbikák, ám az utolsó felvonásban egy 4-0-ás rohammal állva hagyta a hazai alakulatot az erdélyi csapat. Így a negyedik Brassó és ötödik DAB között tíz pontra nőtt a különbség, igaz az erdélyi együttes négy meccsel többet játszott. Az Acélbikáknak még tíz mérkőzésük van arra, hogy ledolgozzák hátrányukat. A pénteki meccs után Lee Gilbert vezetőedző így értékelt: - Huszonkét játékos szükséges a győzelemhez. Pénteken a kapusunknak sem volt jó napja, ezt meg is éreztük, és a támadóink sem álltak a helyzet magaslatán. Szombaton edzést tartok, és mindaddig edzünk szabadnapok nélkül, amíg vissza nem találunk a helyes útra.

Heikki Mälkiä vezeti a továbbiakban a dunaújvárosi csapatot
Fotó: .esaimaa.fi

Nos, erre a bizonyos helyes útra már nem a kanadai mester vezetheti a fiúkat, ugyanis a DAB december 31-én bejelentette: a Dunaújvárosi Acélbikák új vezetőedzővel folytatják a MOL Liga kihívásait, Lee Gilbert helyét a finn Heikki Mälkiä veszi át január elsejétől. Azaz már ő irányítja a csapatot a ma 18 órakor kezdődő, Fehérvárosi Titánok elleni idegenbeli összecsapáson is.

Mint a klub tájékoztatásából kiderül, az új finn vezetőedző egy év kihagyás után tér vissza a professzionális sport világába. Játékosként 366 finn élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 312 pontot gyűjtött össze. Érdemei elismeréseként a finn Saipa csapatánál a 20-as mezt, amelyben játszott, vissza is vonultatták. Az ötvennyolc éves mester edzőként a finn élvonalban, a dán első osztályban és az EBEL-ben is dolgozott. Legutóbb az INL-ben szereplő Lustenau gárdáját dirigálta - sikeresen, hiszen bajnoki címnek örülhettek a szezon végén. Emellett a finn másodosztályban év edzője címet kapott, és dán ezüstérmet is nyert a Frederikshavn együttesével. Az EBEL-ben a Jesenice és a Ljubljana csapatait vezényelte. Előbbivel okozott jó néhány meglepetést a liga nagyjainak. Lee Gilbert elvégzett munkáját köszöni az egyesület, Heikki Mälkiä számára pedig sok sikert kíván! - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!