Sport

2016.12.28. 18:45

Négy, dunaújvárosi vízilabdázó a válogatottal gyakorol

Dunaújváros- Nem sok pihenő jutott a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak az ünnepek után. A csapat egyik fele itthon kezdte újra a munkát, a többiek a válogatott edzőtáborába voltak hivatalosak.

Gallai Péter

A DUE-Maarsk csapata kedden kezdte el a közös munkát, a lányok Dunaújvárosban a francia Lille együttesével gyakorolnak. Érdekesség, hogy Mihók Attila gárdája (ugye előre ezt nem tudták) a franciákkal egy csoportba került az Euroliga második selejtező körében.

Amíg a társaság egyik fele itthon dolgozik, négyen - Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya - a válogatott szerdai és csütörtöki összetartásán vesznek részt. Előtte a BVSC és az Újpest játékosai kedden Tippmix Szuperkupa-meccsen játszottak, amelyen az Újpest 8-4-re nyert.

Szilágyi Dorottya, a válogatott egyik dunaújvárosi kerettagja Fotó: Ady Géza

- A sűrű versenynaptár miatt nem egyszerű válogatott edzéseket tartani, de a klubok segítőkészek, így valahogy mindig megoldjuk. Most azért örülök, hogy egy kicsit átvehetjük a taktikai elemeket - mert ezúttal nem a fizikai munkán lesz a hangsúly -, mert egyrészt közeleg az olaszok elleni fontos hazai világliga-mérkőzést, másrészt ha a jövő évi hazai világbajnokságot nézem, jó, hogy most találkozhatok például az Egyesült Államokból rövid időre hazaérkező Antal Dórával és Illés Annával - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány az MVLSZ honlapján, aki az edzések után csütörtökön csapatával, valamint a stábtagokkal közösen ezúttal is megtartja a női válogatott évzáróját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!