A betonvédekezés sikere

2019.10.13. 21:14

Fegyelmezett és magabiztos játékkal nyerték az egri rangadót

A forduló rangadójának számított a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapatának szombati bajnoki mérkőzése Egerben. Ám csak két negyeden át volt szoros a mérkőzés, utána a kiváló védekezésre és kapusteljesítményre alapozva a vártnál is magabiztosabb, fölényes vendégdiadal született.

Gallai Péter

Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a rangadó, egyrészt a dunaújvárosiak számára ez volt az első komoly erőfelmérő, másrészt például a Vályi testvérek most játszottak először egymás ellen. De az is pikánssá tette a meccset, hogy az Egerben korábbi dunaújvárosi játékosok – Szilá­gyi, Menczinger, Vályi F., Polák – kontingensét találjuk.

LÁ-ZF-Eger – DUE Maarsk Graphics 5–12 (2–4, 2–1, 1–3, 0–4)

Eger: Magyari – Szilágyi D. 4, Menczinger, Katona, Tóth, Czigány, Vályi F. Cs.: Dobi, Molnár, Pulyblank, Szmodics, Szilágyi Sz., Polák 1, Aranyi. Vezetőedző: Biros Péter.

DUE-Maarsk: Aarts – Gurisatti 1, Horváth 2, Mahieu 1, Garda 6, Ziegler 1, Vályi V. Cs.: Kiss (kapus), Brezovszki 1, Sajben, Szabó, Huszti, Szellák, Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 4/1, illetve 9/3.

Gól ötméteresből: 2/1, illetve 4/4.

Garda Krisztina nagyon hatékonyan vízilabdázott, hat találatot szerzett
Fotó: Fehér Anna/MVLSZ

A kiváló kezdés után (0–3) a hazaiak fel tudtak zárkózni, majd a második negyed vége előtt egyenlíteni is sikerült nekik (4–4), azonban a nagyot játszó Garda büntetőjével előnnyel mehettünk a térfélcserére. Egyébként ez a találat egy újabb, ezúttal 0–4-es vendégrohamnak volt a nyitánya (4–8), a harmadik negyed végén tudott csak szépíteni Szilágyi. A záró nyolc perc azután már csak hab volt a tortán, a dunaújvárosiak remek és kemény védekezése nem lankadt ekkor sem, a fantasztikus, hetvenöt százalékos hatékonysággal záró Laura Aarts pedig gólt sem kapott. Ellenben Garda kettőt, Horváth és Ziegler egyet-egyet rámolt még be az egriek kapujába.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ennek megfelelően gyakorlatilag ez volt az első olyan találkozó, amire készültünk, és a védekezésünkben ez meg is látszott, az elképzelések szerint működött. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy öt kapott góllal jó esély van mérkőzést nyerni. Fontos momentum volt, hogy újra és újra ki tudtuk védekezni az emberhátrányokat. Nagyon boldog vagyok, gratulálok a lányoknak, elsősorban a nagyon fegyelmezett és magabiztos játékhoz, másodsorban pedig a győzelemhez. A magabiztos siker ellenére azt hiszem, a következő találkozónk ugyanúgy háromesélyes lesz – értékelt a lefújás után a DUE-Maarsk mestere, Mihók Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában