élvezi a játékot

2019.11.20. 11:56

Federer: nem gondoltam, hogy ennyi idősen még itt leszek

A volt világelső Roger Federer azt mondta, addig folytatja a teniszkarrierjét, amíg azt a teste engedi.

Switzerland's Roger Federer returns to Germany's Alexander Zverev during their exhibition tennis singles match in Santiago, on November 19, 2019. (Photo by CLAUDIO REYES / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Claudio Reyes

A 38 éves svájci sztár jelenleg a harmadik a világranglistán Rafael Nadal és Novak Djokovic mögött. Legutóbb tavaly, Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta pedig újabb hét ATP-trófeát gyűjtött be,

most 103 tornagyőzelemnél tart, és már „csak” hat sikerre van az amerikai Jimmy Connors rekordjától.

„A visszavonulásom az egészségem függvénye.

Jelenleg nem látok okot arra, hogy befejezzem a pályafutásomat”

- fogalmazott a 20-szoros GS-győztes Federer Santiagóban, dél-amerikai bemutatókörútja első állomásán.

„Korábban nem gondoltam volna, hogy még 35-36 éves korom után is játszani fogok, de mégis itt vagyok. Fizikailag jól érzem magam.

Nem tudom megjósolni, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyjam” – mondta.

„Ahogy az ember idősödik, minden egy kicsit nehezebbé válik. Ezzel egy időben azonban tapasztaltabbá is válsz, és jobban élvezed a pillanatokat. Nem tudom, hogyan fog végződni, csak azt remélem, hogy a folyamat jó lesz és nem nehéz”

- tette hozzá Federer, aki első közös meccsükön, kedden, a chilei fővárosban – 12 800 néző előtt – 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte a német Alexander Zverevet.

A két éljátékos a következő napokban Buenos Airesben, Bogotában, Mexikóvárosban és Quitóban lép pályára bemutató mérkőzésen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában