A BVSC legyőzésével a cél ezúttal is teljesítve, jöhet a bónusz!

2019.04.24. 13:00

Ezzel a fináléval csak nyerhetnek pólósaink

Pénteken este megkezdődik a várva várt küzdelem, azaz a két legjobb magyar női vízilabdacsapat harca az aranyéremért. A mindig újjászülető Dunaújváros ezúttal is az előzetes favorit UVSE címvédő bástyáját ostromolja majd.

Szabó Szabolcs

Csak nyerhet ezen a döntőn a DUE Maarks Graphics gárdája, hiszen a teljesen más anyagi keretek között mozgó UVSE csapata számára e finálé jóval komolyabb értékkel bír. A címvédőnek ebben a szezonban nem sikerült a remélt áttörés a Bajnokok Ligájában, sőt a LEN Kupát sem sikerült begyűjtenie, itt Szücsék a második helyen zártak.

Öröm az elődöntő utolsó meccse után – ilyen végjátékban reménykedünk most is Fotó: DFVE

Mint emlékezhetünk rá, Gardáék több mint izgalmas végjáték után kerültek a döntőbe a BVSC ellenében. Az újvárosi hölgyek már javában készülnek az újpestiek ellen, mégpedig Olaszországban.

Kiss Alexandra, a csapat egyik kiváló hálóőre így nyilatkozott a napokban:

– Újra bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe. Nehéz volt, mint mindig. Három mérkőzést kellett játszani, hogy eldőljön, ki jut a döntőbe, ahogy az elmúlt 2–3 évben is. Sosem könnyű a ­BVSC elleni mérkőzés nekünk, és ez most sem volt másképp. Az első mérkőzést mi nyertük, majd a másodikon a BVSC volt jobb, így következett a harmadik, mindent eldöntő mérkőzés. Büntetőpárbajban sikerült felülkerekednünk, így e hét pénteken mi játszhatjuk az UVSE ellen az első bajnoki döntőt. Előtte Olaszországban fogunk pár napot felkészülni a szezon legfontosabb időszakára, amit már mindenki régóta várt.

A tavalyi finálé tehát ismét megismétlődik, ám ezúttal is a címvédő újpestiek az esélyesek, de a Dunaújvárosnak minden lehetősége megvan arra, hogy meglepetést okozzon. Nehéz lesz, de nem lehetetlen. Ha csak a papírformát nézzük, akkor a fővárosiaknak már oda is lehet készíteni a dobogó mellé az aranyérmeket, ám emlékezzünk csak a tavalyi szezonra, amikor Mihók Attila csapata a LEN-kupát és a nemzetközi Szuperkupát is begyűjtötte...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában