Sport

2009.07.04. 02:28

Ezüstérmet érő ugrás

Dunaújváros - Lengyelországban rendezték meg a napokban azt a nemzetközi atlétikai versenyt, amelyen a válogatottban a dunaújvárosi Kertész Péter is ott volt.

Gallai Péter

Nyolc nemzet - Lengyelország, Litvánia, Ukrajna, Csehország, Észtország, Lettország, Szlovákia és Magyarország - gyermek atlétikai válogatottja vett részt június végén a Varsóban immár negyedszer megrendezett nemzetközi seregszemlén. A magyar küldöttség tagja volt a dunaújvárosi Vasvári Pál iskola tanulója, Kertész Péter is, aki előzetesen távolugrásban kvalifikálta magát a hazai válogató után.

A dunaújvárosi fiú számára nem kezdődött jól a viadal, az első kísérlete érvénytelen volt, ellenben a lengyel Ciskowski Jakub rögtön 5,75 méterrel kezdett. Péter a második sorozatban 5,35-öt ért el, amivel feljött a második helyre. Sőt, ezen még hét centit javított is a harmadik próbálkozással. Mivel a többi vetélytárs csak megközelíteni tudta ezt az eredményt, Kertész a lengyel fiú mögött a második helyen végzett.

A tornát összesítésben a hazaiak nyerték, huszonkét arany-, öt ezüst- és öt bronzéremmel. A második helyen a magyar küldöttség végzett, nyolc elsőséggel, tizennégy második és kilenc harmadik helyezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!