női pólódöntő

2019.04.26. 21:53

Ez első félidőben már minden eldőlt

Pénteken este a fővárosi Hajós Alfréd Sportuszodában megkezdődött az egyik fél három nyert mérkőzésig tartó magyar női vízilabda bajnoki döntő. Az első derbit behúzta a címvédő UVSE gárdája.

Szabó Szabolcs

Fotó: nemzetisport.hu

Mihók Attila még a bajnoki finálé előtt úgy fogalmazott: a legfontosabb, hogy csapata valóban elhiggye, van esélye a bajnoki címvédő újpestiek ellen.

UVSE–DUE Maarks Graphics 13–9 (2–0, 5–3, 2–2, 4–4)

A dunaújvárosi gólszerzők: Menczinger, Garda 4, Vályi, Lara 2, Brezovszki.

Garda Krisztina ezúttal négy gólig jutott Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A római miniedzőtábor után szinte azonnal a fővárosba utazott a dunaújvárosi gárda, amely ebben az idényben végig idegenben játszik. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazaiak azonban két helyzetet is gólra váltottak: Parkes leúszásból, Keszthelyi büntetőből volt eredményes. A második negyedben Garda ötméteresből hozta közelebb az újvárosiakat, majd a lilák részéről Faragó talált be. Menczinger okos góljával pedig mínusz egyre (2–3) zárkóztak fel a vendégek. Hiába, hiszen Szücs magabiztosan értékesített egy ember­előnyt (2–4), majd Keszthelyi lőtt egy bombagólt (2–5). A hazaiak még kétszer beköszöntek, végül Vályi Vanda kozmetikázott az eredményen (3–7). A harmadik negyedben két kapufával nyitott a DUE, Antal révén mégis az UVSE növelte előnyét (3–8), majd Kiss köszönt be (3–9). Ezzel sajnos el is dőlt a mérkőzés. A folytatásban Garda villant kétszer is (5–9). A záró játékrész további gólszüretet hozott, a végjáték már inkább egy felkészülési meccshez hasonlított. A vendégek részéről Brezovszki Gerda, Garda és Lara Luka (2) volt eredményes. Az újpestiek 13–9-re nyerték a finálé első felvonását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában