Sport

2017.06.03. 15:46

Áthaladt Dunaújvároson a győri ifjúsági olimpia lángja

Idén nyáron Győr városa ad otthont az olimpiai mozgalom harmadik legnagyobb eseményének, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF).

Szabó Szabolcs

A játékok küldetését szimbolizáló olimpiai láng a múlt héten indult útjára Rómából és szombaton délben haladt át Dunaújvároson.

 

 

A győriek küldöttsége szombaton dél előtt tíz perccel találkozott a dunaújvárosi sportolókkal és civilekkel a Krisztus Király Főtemplom előtti téren. Itt előbb a legfiatalabbak is kézbe vehették a fáklyát, majd néhány bátorító gondolat kíséretében megáldotta azt Szeleczky Csaba római katolikus káplán.

 

 

Közel 100 résztvevővel indult meg a lángot kísérő futók mente az Aranyvölgyi úton. A vidám közösségi mozgás után a Városháza téren köszöntötték a kezdeményezéshez csatlakozó dunaújvárosi élsportolókat, például Kovács Zsófia tornászt és Takács Krisztián úszót, a helyi tornászok csapatát, a Dunaferr futsal gárdájának tagjait, a város fiatal tehetséges röplabdázóit, az egyetem sportegyesületének képviselőit és természetesen a győri játékok szervezőbizottságának képviselőit.

 

 

Az önkormányzat nevében Hingyi László képviselő köszöntötte a sportolókat, a győri küldöttség tagjait és az ifjúsági olimpián résztvevő dunaújvárosi sportolókat is. Takács Krisztián és Kovács Zsófia arra bátorította a tehetséges fiatalokat, hogy éljenek a győri ifjúsági olimpia egyedülálló lehetőségével és tekintsék leendő sportpályafutásuk egyik kiemelkedő állomásának.

 

 

Az ünnepség végén Hingyi László átadta az olimpiai fáklyát a győri küldöttség vezetőinek, majd a Spartan Cheerleaders látványos bemutatója és közös fotózás zárta az eseményt.

 

 

A győri játékok július 23-án, 20.30-kor látványos megnyitó ünnepséggel kezdődnek az ETO Parkban, majd egy héten át, egészen 29-ig a sportversenyeké lesz a főszerep Kisalföld fővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!