Sport

2017.02.14. 20:50

Előny az Acélbikáknál

Újpest - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata este győzelemmel kezdte a MOL Liga rájátszását Újpesten.

Káldor András

UTE - DAB 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Újpesti Jégcsarnok, 650 néző. Vezette: Juhász, Haszonits, Kis-Király, Soós.

UTE: Sila - Huba, Gröschl, Dósa, Dömötör, Turbucz - Kiss D., Hegyi Á., Virág, Nemes, Tóth - Nagy N., Kovács, Benk, Sikorcin, Frolik - Nagy R., Szalma, Ropret, Hebar, Csanyi. Edző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek - Hruby, Ölander (1), Azari, Cseter, Dansereau 1 - Hudec, Ladygin, Kaskov, Borbás, Becze - Hüffner, Lencsés, Léránt, Nagy M., Németh P. - Magosi E., Lévai, Odnoga, Tanka (1), Török. Edző: Heikki Mälkiä.

Ez már a vizsgaidőszak! A MOL Ligában tegnap megkezdődött a rájátszás, ahol már az elődöntő a tét. A csapatok az egyik fél négy győzelméig játszanak, vagyis minden mérkőzésnek komoly tétje van.

Azari Zsolt (balról), a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, vezérként küzdött tegnap este, és hajtotta csapatát Fotó: Archív/Zsedrovits Enikő

Az Acélbikák Újpesten az alapszakasz hatodik helyezettjeként a harmadik helyen végzett házigazdák ellen kezdtek. A párharcnak nemcsak azért volt esélyesebbje az Újpest, mert az alapszakaszban három hellyel megelőzte a DAB-ot, hanem azért is, mert a két csapat mind a négy mérkőzését megnyerte. Sőt, ezeken a találkozókon úgy tűnt, mintha a dunaújvárosiaknak nem feküdne a lilák játéka. Viszont ami Heikki Mälkiä csapata mellett szólhatott, hogy a Magyar Kupa elődöntőbe jutásért játszott találkozón - eddig csak ennek a meccsnek volt igazán nagy tétje a két együttes között - az Acélbikák 5-2-re simán nyertek.

A tegnapi mérkőzés előtt jó volt látni azt, hogy a dunaújvárosi szurkolók egy szektort megtöltöttek az Újpesti Jégcsarnokban.

Az UTE nagyon belekezdett, beszorította az Acélbikákat, már a 3. percben emberelőnybe került, de a DAB kapusa, Duschek mindig a helyén volt. Az első harmad nagy izgalmakat nem hozott, egyik csapat sem találta igazán a ritmust.

A második játékrész remekül kezdődött a dunaújvárosiak számára: épphogy eltelt három perc, amikor Dansereau leleményességének és ügyességének köszönhetően megszerezte a vezetést (0-1). Ebben a harmadban is inkább a küzdelem dominált, mint a látványos játék. A harmad hajrájában a DAB egymás után kétszer is emberelőnybe került. Sajnos az Acélbikák nem tudtak a lehetőségekkel élni, időnként még az Újpest harmadába való bejutás is gondot okozott. A DAB Becze hatalmas felső kapufájánál volt a legközelebb ahhoz, hogy növelje előnyét.

Az utolsó harmad izgalmas pillanatokat hozott, mindkét oldalon kialakultak helyzetek, de az Acélbikák megőrizték előnyüket akkor is, amikor az UTE a kapusát lehozta.

Strenk Hunor másodedző: - Mindenki kitett magáért, Duschek remekelt, és rengeteget segített a nagyszerű szurkolótáborunk.

További eredmények: DVTK - FTC 4-5, MAC - Fehérvári Titánok 7-1, Debrecen - Brassó 6-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!