Sport

2016.12.14. 21:45

Előny a Dunaferrnél - Kiemelkedő színvonalú mérkőzést játszottak a csapatok

Dunaújváros (ga) - Bravúros győzelmet arattak kedden este hazai környezetben a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaferr SE röplabdázói.

Gróf András

Dunaferr SE - Fino-Kaposvár 3:2 (23, -23, -20, 19, 11)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Adler László.

Dunaferr SE: Kun, Bohnicsek, Hatvany Zs., Kiss M., Gebhardt N., Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Kholmann. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fino-Kaposvár: Nagy J. Bozóki, Dávid, Keen, Bögöly, Vajda, Deák (liberó). Csere: Szabó B., Kalmár. Vezetőedző: Demeter György.


 

Az első szettben a hazai csapat hamar előnyhöz jutott, s ezt végig megőrizve szerezte meg a vezetést. A második játszma szoros küzdelmet hozott, aminek végjátékában a kaposváriak koncentráltak jobban. A harmadik játékrészben több játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, ami kissé megzavarta a fiatal újvárosi együttest, így előnybe kerültek a vendégek. A negyedik szettben fantasztikusan játszottak az újvárosiak, és hat pont különbséggel nyertek. A döntő játszmában a hazai közönség nagy örömére diadalmaskodott a Dunaferr gárdája, így előnyt szerzett a párharcban. A továbbjutás sorsa azonban január 13-án, a kaposvári visszavágón dől majd el.

Tomanóczy Tibor: - A szezon legjobb játékával nyertük meg ezt a kiemelkedő színvonalú összecsapást. Méltó befejezése volt az őszi hazai sorozatnak. Az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, de Bohnicsek Szilveszter ütéseit külön is meg lehet említeni. Vasárnap Izsákon, az ifjúsági válogatott elleni mérkőzéssel zárjuk a 2016-os esztendőt.

Demeter György: - Szoros mérkőzést játszottunk Dunaújvárosban, és az elmúlt időszak mérkőzéseivel ellentétben, ezúttal az ellenfelünk őrölt fel minket, és nem mi őket. A Dunaferr fiataljai ragyogóan mezőnyöztek , és végig jól küzdöttek a pályán. A visszavágón természetesen szeretnénk kiharcolni a négy közé jutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!