válogatott

2019.05.19. 21:09

Elkezdték a felkészülést a budapesti döntőre

Gallai Péter

A bajnokság vége utáni két hetes pihenő lejártát követően a magyar női vízilabda-válogatott nyári bő kerete, soraiban a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics négy játékosával – Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Vályi Vanda, Garda Krisztina – szombaton Montenegróba utazott edzőtáborba.

Bíró Attila csapata a két hét múlva kezdődő, budapesti Világliga szuperdöntőre készül, ahonnan az első helyezett olimpiai kvótát szerez. Az időszak első felében napi három edzés vár a lányokra, majd a hét következő részében az ausztrálok elleni edzőmeccsek. Csapatunk a montenegrói edzőtábor után már itthon készül tovább az amerikaiakkal, a kapitány ezt követően hirdeti ki a június 4–9. között a Duna Arénában vízbe szálló keretet. – Tavaly elkezdtünk egy fiatalítást, aminek jó előszele volt a negyedik hely az Eb-n. Ezt az utat folytatva idén a Világliga-selejtezőkkel és az Európa-kupa bronzéremmel úgy gondolom, többet mutattunk, mint csak az oroszlánkörmeinket. Úgyhogy szerintem ez a csapat képes arra, hogy akár még az olimpiai selejtezők előtt egy győzelemmel kivívja az olimpiai kvalifikációt – mondta Bíró Attila a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában