Sport

2015.07.13. 14:08

Elkezdték a felkészülést - A Dunaújvárosi Kohász új játékosait is bemutatták a sajtó képviselőinek

Dunaújváros - Július 13-án délben a Campus Étterem különtermében rendezte meg az új bajnokság előtti sajtótájékoztatóját a női Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiája.

Jankó Árpád

Ez pedig azt jelenti, hogy már meg is kezdődött az első osztályú felnőtt csapat felkészülése, ami egészen az első bajnoki mérkőzés kezdéséig szeptember 2-áig tart.

A sajtó képviselőit Szemenyei István ügyvezető igazgató köszöntötte, majd megtartotta tájékoztatóját, valamint bemutatta a Kohász csapatának új játékosait. A szakmai stáb eszerint: vezetőedző továbbra is Mátéfi Eszter. Pályaedző, valamint a junior lánycsapat szakvezetője és az utánpótlás tevékenységét összefogó szakember György László, kapusedző Farkas Andrea. Rekreációval, egyéni edzésekkel Ferling Bernadett foglalkozik. Ezekután is dr. Úr Viktor a csapatorvos és Bába Mihály a gyúró. A csapat új játékosai a következők: Kovács Anna (Érd), Szalai Babett (Siófok) Oguntoye Viktória (Érd), Hajtai Vanessza (Mosonmagyaróvár) és Termány Rita (Szeged). A Kohász fiataljai közül Kemény Dóra, Klujber Katrin és Ferenczy Fruzsina is a felnőtt együttes rendelkezésére állnak. Rajtuk kívül még három tehetséges fiatalt is leigazolt a Kohász. Ők: Nick Viktória (Érdről), Gindeli Panna (Debrecenből), Kovács Kriszta (Hajdúnánásról).

Az erősítést jelentő öt új játékos már Kohász-mezben: Kovács Anna, Szalai Babett, Oguntoye Viktória, Hajtai Vanessza, Termány Rita. Fotó: Zsedrovits Enikő

Szemenyei István szerint posztra igazoltak, és a koncepció szerint csak magyar játékos szerepelhet bővítették a csapat keretét. Mátéfi Eszter szakvezető a csapat felkészüléséveel foglalkozott.

Az első két hét a ráhangolódás időszaka, majd edzőtáborban, napi három tréninggel a komoly szakmai munka következik. Ezután már sorban megrendezik az előkészületi találkozókat. A játékba lendülést segíti majd a Kohász Kupa, de július 31-én érkezik a Győr, augusztus elején pedig két mérkőzésre az MTK együttese is. A Kohász Kupát augusztus 14-15-én rendezik meg a Zvenyigorod, a Zilah, a Székesfehérvár, a Debrecen és a Vác társaságában.

Augusztus 28-án pedig következik Ferling Bernadett búcsúmérkőzése. Az események 16 órakor kezdődnek. A másfél órás programban pályára lépnek majd a BL nagyszerű játékosai, köztük Németh Helga, Pálffy Zsuzsa, és a többiek. Többek között a sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy 200 millió forintot (társasági adó) tud majd a Kohász az utánpótlásra költeni és felgyorsulnak az események a csarnok építésének ügyében.

A Dunaújvárosi Kohászba Érdről igazolt egy remek kézilabdázó. Jól emlékszünk a harmadik helyért folyó Kohász Érd párbajra, amikoris Kovács Anna alaposan megszórta a Kohászt, hat gólt dobott. Öt évig voltam az Érd játékosa, és most úgy gondoltam: eljött az idő arra, hogy kipróbáljam magam egy másik közösségben. Az ilyen váltás minden játékos életében legalábbis egyszer bekövetkezik. Ez pedig önálló döntésem volt. Dunaújvárosban új kihívásokra vágyom, s az itteni feladatokat szeretném sikeresen végrehajtani. Az mindenesetre számomra segítség, hogy több, egykor érdi játékossal lehetek ismét egy csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!