Sport

2012.04.14. 17:46

Elhunyt a bajnokin összeesett olasz futballista

A kórházba szállítás után elhunyt az a futballista, aki egy olasz másodosztályú mérkőzésen esett össze.

MTI

Piermario Morosini, a Livorno középpályása szombaton a Pescarában vívott bajnoki mérkőzés 31. percben esett a földre. Az azonnali orvosi segítségnyújtás során defibrillátort is alkalmaztak, majd a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a 25 éves játékost, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Hírügynökségi jelentések szerint a mentőautóban szívinfarktusa volt Morosininek.
Edoardo De Blasio kardiológus azt mondta, a játékos már halott volt, amikor a klinikára érkezett.
"Összeesett, majd megpróbált felállni, de újra lezuhant a gyepre" - mesélte a drámai perceket Danilo Iannascoli, a pescarai klub tanácsnoka.
A helyszíni beszámolók szerint a mentőautó néhány percet késlekedett: a rohamkocsi azért nem tudott bejutni a pályára, mert egy autó elállta a bejáratot.
Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinese együttesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz.
A mérkőzés 0-0-s állásnál félbeszakadt, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe.
Antonello Valentini, az olasz szövetség általános igazgatója nem sokkal Morosini halálának bejelentését követően azt mondta, hogy valamennyi hétvégi futballmérkőzését elhalasztják.
Giovanni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke azt kérte, hogy szombaton és vasárnap az összes olaszországi sportrendezvényen tartsanak egyperces gyászszünetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!