Sport

2017.02.24. 23:20

Életük legnagyobb kihívása

Dunaújváros - Hét év kihagyás után a 2016/17-es szezonban ismét elindult a dunaújvárosi női vízilabda-együttes a nemzetközi porondon, s óriási bravúrt elérve, a nyolc közé jutott az Euroligában. Ám a csapat itt nem állna meg, szeretnének csodát tenni a negyeddöntőben a címvédő Sabadell ellen. Ehhez az első lépést ma 17 órától itthon teheti meg a DUE-Maarsk.

Gallai Péter

Nem túlzás azzal a közhelyes megállapítással hangolni a mai női vízilabda Euroliga derbire, hogy 17 órától talán az évtized (egyik) legfontosabb meccsét játssza majd a világ jelenleg papíron is legjobb gárdája ellen csapatunk. A Mihók Attila kormányozta kollektívának a katalán Sabadellt kellene legyőznie. Lehetőleg gólokkal. Ugyanis, a párharc második felvonása Spanyolországban lesz.

- Szerdán délután utaztunk el Egerbe, hogy egy kis időnk legyen egymásra hangolódni. Otthon mindenki elfoglaltabb, ilyenkor viszont nem kell semmire figyelni, csak a vízilabdára és egymásra. Szerdán megnéztük a Vasas - Eger férfimérkőzést és a wellness-ben volt egy kis felfrissülés. Csütörtökön délelőtt az egri női csapat ellen volt gyakorlás, délután pedig az utánpótlás fiúcsapattal készültünk a hét végi párharcra.

Pénteken ebéd után indultunk vissza Dunaújvárosba, majd még egy átmozgató edzés szerepelt a programban, ahol az utolsó simításokat lehetett elvégezni. Ma pedig, életünk eddigi legnehezebb mérkőzése következik, ennyire jó csapat ellen még sohasem játszottunk. Pontosan mi sem tudjuk még, hogy mire vagyunk képesek ellenük, de az biztos, hogy harcosan megyünk be a vízbe. Csapatként fogunk funkcionálni, és mindenre hajlandóak vagyunk azért, hogy otthon meg tudjuk verni ezt a fantasztikus eredményekkel bíró csapatot! - részletezte Gurisatti Gréta.

A kapus, Kasó Orsolya szerint örülni kell annak, hogy a világ legjobbjai ellen szerepelhetnek, ennél jobb fokmérőt nem találhattak volna. Ez a dunaújvárosi csapat pedig képes lehet arra, hogy megismételje az elődök nagy nemzetközi sikereit.

Kis-Primász Ágnesnek, a szakosztály Európa-bajnok és világbajnoki második vezetőjének pénteken még nem volt ideje meccslázba kerülni, ugyanis a spanyolok, a bírók és a LEN delegátus fogadása, na meg az uszoda kicsinosítása bőven adott feladatot.

A szakmai stáb és a csapat tagjai jókedvűen mosolyognak az athéni csoportkör után, ahonnan továbbjutottak. Reméljük, szombaton is így lesz   Fotó: DFVE

- Amennyiben a mai technikai értekezlet után a nemzetközi szövetség képviselője azt mondja, minden rendben, jöhet a mérkőzés, utána kezdek izgulni a lányokért. Persze, nagyon várom én is ezt az összecsapást, hiszen Európa élcsapata ellen mérhetjük fel, hol is tartunk. Mivel az elmúlt hét év kimaradt a nemzetközi porondon, egyedül az Újpesthez tudjuk viszonyítani magunkat.

Ám velük kívülről ismerjük egymást, ma viszont először találkozik a két együttes, ilyenkor könnyebben lehet meglepetést okozni, nagyon remélem, ezt mi szolgáltatjuk majd. Már az is nagy szó, hogy két meccset játszhatunk a sorozat négyszeres győztese ellen, s ha tovább akarunk jutni, akkor ezt egy ilyen szintű ellenféllel szemben tehetjük meg. Elképesztő nehéz feladat a győzelem, de ha egy-két góllal tudnánk nyerni, akkor egyrészt maradna esély a visszavágóra, másrészt erre a győzelemre az egész kontinens felkapná a fejét - fogalmazott.

A negyeddöntőben ma a másik magyar csapat, az előző kiírás ezüstérmese, az Újpest hazai pályán kezd a spanyol Mataróval. A további párosítás: Kirisi (orosz) - Hanti-Manszijszk (orosz), Padova (olasz) - Olympiakosz (görög).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!