Sport

2009.11.16. 03:29

Elérték a céljukat

Dunaújváros - Meggyőző játékkal fektette kétvállra a Veszprémet a Dunaferr SE férfiröplabda-csapata az Extraliga alapszakaszának szombati fordulójában. Ezzel továbbra is veretlen a gárda.

Gróf András

Dunaferr SE - Veszprém 3:0 (15, 22, 16)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző.

Dunaferr SE: Hatvanyi Zs., Bokor E., Baróti, Tomanóczi, Lukács, Hatvany A., Pápai (liberó). Csere: Gelencsér B., Dávid, Szücs. Vezetőedző: Ruffing Péter.

Rendkívül koncentráltan kezdett a hazai csapat, a kissé megilletődött veszprémiek ellen. Az első technikai szünetben 8-5 volt az eredmény. Ezután fokozatosan ellépett ellenfelétől a Dunaferr. A játszma végén több cserejátékosát is a pályára küldte a vendégek edzője, de nem tudták megakadályozni az újvárosi vezetést. A második szett szorosabbra sikeredett, de nem a vendégek javultak fel, hanem az újvárosiak vállaltak a kelleténél több kockázatot, ami jelentősen megnövelte a hibák számát. A harmadik játszmában viszont újra remekül játszott a hazai gárda. Kikapcsolta az ellenfél kulcsembereit, és esélyt sem adott a vendégeknek a szépítésre. Az öt egykori dunaújvárosi játékost is soraikban tudó vendégek ezúttal nem igazolták jó hírüket, így nem tudták megakadályozni a Dunaferrt a győzelem megszerzésében. Egyénileg Tomanóczi, Baróti és Hatvany A. nyújtott kiemelkedőt.

A bajnokságban most két hét szünet következik, ezt követően Szolnokon lép pályára a Dunaferr csapata. A Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülésért vívott párharc első meccsét december 2-án Dunaújvárosban rendezik. A visszavágót két hétre rá Veszprémben játsszák.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!