e-sport

2019.04.03. 20:16

Elektronikus vonalon is erősített a DLSZ

Egy új korszakba, az elektronikus sport világába is belépett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, miközben változatlanul a többi, remekül működő ágazata jelenti számára a fő profilt.

Balogh Tamás

Egy lelkes testvérpáros, Kovács Krisztián és Kovács László Arnold az e- sport helyi szervezetté alakítói, megnyerték az együttműködésre a minden pozitív újításra nyitott DLSZ főtitkárt, Petrás Gábort. Ez után már csak az alkalmas helyszínt kellett megtalálni, első alkalommal az MMK adott otthont a rendezvénynek, majd a következőtől kezdve, a klub­életből is jól ismert Tóth Zoltán, „Töki” szokásához híven, nagy rutinnal biztosította erre a célra a Szöglet Bárt.

Petrás Gábor életét az újabb kihívások meglelése és sikeres teljesítése is jellemzi, nyilvánvalóan nyílegyes útja vezetett az e-futball befogadásához is.

– A fiúk elég rámenősen, többször is kerestek ebben az ügyben, és ezért el is játszottam a gondolattal, miért ne adnánk teret ennek a sportnak is. Nagyon érdekes volt, hogy az első közös szervezésű kupánk tizennyolc résztvevője közül tizenhatan a kispályás focibajnokságban is nálunk kergetik a labdát. Ezért valószínű, hogy aki az e-sportot kedveli, az a valóságban is szereti a labdarúgást. Mára már három sikeres rendezvényünkön vagyunk túl. Az eddigiekben a kupanapok során több mint negyven játékost ismertünk meg. A létszámukat a jövőben tovább szeretnénk bővíteni, hiszen minden alkalommal túljelentkezések vannak egy-egy ilyen eseményen. A terveink szerint három havonként fogunk kupát szervezni.

A kemény mag, azaz Petrás Gábor, Kovács László, Kovács Krisztián és Tóth Zoltán
Fotó: Balogh Tamás

Az országos bajnokságban Dunaújváros DLSZ néven támogatjuk a részvételüket, ennek a hátterét próbáljuk a számukra megteremteni, hogy méltóképpen képviselhessék városunkat. Nálunk még újdonságnak számít ez a műfaj, külföldön előttünk járnak, ezért ennek is teret adtunk. A Kovács fivérek alapos munkát végeznek, és nagyon lelkesen végzik az ehhez a sporthoz kötődő feladataikat. Jó velük dolgozni! – mondta Petrás Gábor.

Kovács Krisztián így számolt be az eddigi közös munkáról: – Körülbelül fél évvel ezelőtt megkerestük Petrás Gábort, hogy segítsen nekünk a Duna-FIFA e-sport kupát megrendezni. Ebben a kategóriában a „csapatot” egy ember képviseli, aki egyedül irányítja a képernyőn látható tizenegy játékos karaktert. Ennek lett a helyszíne a Szöglet Bár. A sorozat versenynapjait három hónaponként rendezzük, és ezért a hat győztessel egy szuperdöntőt szeretnénk lebonyolítani. Ez lesz az extra FIFA-bajnokság. A következő verseny időpontja április 27-én lesz, amire tizenhat versenyző jelentkezését tudjuk elfogadni.

Kovács László Arnold szakterülete a hungarian pro clubs league. Ebben a kategóriában tizenegy ember játszik egy másik, hasonló létszámú csapat ellen mérkőzést úgy, hogy senki senkit sem lát a többiek közül, mivel mindenki más helyszínen, például a saját otthoni karosszékéből nyomja a gombokat. Ezek a mérkőzések online felületen zajlanak az egész országban. A bajnoki küzdelmeket oda-visszavágós rendszerben, vasárnapokon szoktuk megvívni. Jelenleg Dunaújvárosban egy ilyen csapat létezik, amelynek hivatalos neve Dunaújváros DLSZ, a létszáma körülbelül tizenöt fő. Van Facebook-oldalunk is, ahol a saját nevünk alatt várjuk az érdeklődőket. A kezdetek óta már személyesen megismertük egymást, és azóta baráti társaságnak is mondhatjuk magunkat.

A vendéglátó még kívülről figyel

Mindenféle mai, fiatalos klubformának ideális helyszínt képes létrehozni Tóth Zoltán, „Töki”, aki a város régóta ismert kreatív klub menedzsere, ezért biztosítottnak látszik a zavartalan fejlődésük. – A helyszínt adó vendéglátója vagyok ezeknek az eseményeknek. A komoly munkára Petrás Gábor személye garancia, akit jól ismerek. A technikai igényeiket két óriási tv-vel és egy projektorral tudjuk kiszolgálni. Hozzá extra nyitvatartást, tűrhető vendéglátással nyújtunk. Természetesen a legjobbak a díjak mellé támogatást is kapnak. Jó hangulatú, barátságos összejöveteleket jelent az ilyen bajnokságban való játék és a szurkolás is. Engem nem fogott meg a műfaj, az e-sport még távol áll tőlem, stabilan, kívülről figyelem őket, de egy kispályás focicsapatot már szerveztünk Szöglet SportBár néven, amit a jövő évi kispályás bajnokságban el is indítok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában