Sport

2017.05.08. 14:00

Elégedett trénerek - Igazi futballünnep volt

Dunaújváros - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság átlagos színvonalát meghaladó összecsapáson játszott vasárnap este 2-2-es döntetlent a DPASE együttese a Ferencváros második számú gárdájával.

Gróf András

A hazaiak vezetőedzője, Dobos Barna a következőképpen értékelte az összecsapást lefújását követően.

- Azt hittem, ezen a talajon minőségi játék nem alakulhat ki, de le a kalappal a játékosok előtt, mert megcáfoltak. Az iram és a játékosok teljesítménye jóval magasabb volt az NB III-ban megszokottnál. Sajnálom, hogy 1-0 után nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. Ezúttal is bebizonyítottuk, hogy van egy ütőképes csapatunk, amellyel a közeljövőben harcba szállhatunk a bajnoki címért. Egy nehéz időszakon van túl a klub, amiből sikerült kilábalnunk. Jelenleg olyan építkezés folyik, amiben sok saját nevelésű játékos kap szerepet, akik nagy örömünkre megütik ezt a színvonalat. Abban bízunk, hogy magasabb szinten is helytállnak majd.

 

A ferencvárosiak szakvezetője az egykori kiváló labdarúgó, Lipcsei Péter, akinek személye ezúttal is rengeteg szurkolót mozgatott meg.

- Egy nagyon jó csapathoz érkeztünk, és nem mi voltunk a favoritok, hiszen ebben a félévben nem szereplünk valami fényesen. Ennek megfelelően az első félidőben a hazaiaknak volt több lehetőségük, de sikerült döntetlenre hoznunk ezt a játékrészt. A félidőben egy kicsit "neki kellett menni" a csapatnak, ami pozitív fordulatot hozott a második félidőre. Nem is igazán az eredmény volt fontos a számomra, hanem az, hogy ezt a szurkolótábort kiszolgáljuk. Sikerült is megszereznünk a vezetést, de a játékvezető befújt egy tizenegyest, amivel nem igazán akarok foglalkozni. A játék összképe alapján talán igazságos a döntetlen. Ez egy igazi futballünnep volt. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, hiszen egy jó csapat otthonában játszottunk 2-2-es döntetlent, amit a mérkőzés előtt aláírtam volna.

KÖZÖNSÉG NÉLKÜL NINCS FUTBALL

Vasárnap a Dunaújváros Stadionban megrendezett Dunaújváros PASE - Ferencváros II találkozón sokadszorra bizonyosodott be, hogy a labdarúgás egy emocionális játék. Nem egy színházi produkció, ahol a darab végén illedelmesen megtapsolják az előadást, majd kisétálnak a büfébe egy ásványvízért. Ez a sportág igenis érzelmeket vált ki a szurkolókból, játékosokból, edzőkből egyaránt. Véleményem szerint vállalni kell ezeket az érzéseket. Amibe szerintem belefér a pirotechnikai eszközök alkalmazása, az ellenfél szurkolóinak és játékosainak bizonyos határokon belüli froclizása. Az önmaguk által tévedhetetlennek hitt játékvezetők ítéletei ellen való tiltakozás. Az sem főbenjáró bűn, ha az edző esetleg mérgében földhöz vágja a vizes kulacsot. Bebizonyosodott, hogy a "túlszabályozás" negatívan hat a nézőszámra, ami ugyanilyen hatással van a mérkőzések hangulatára. Vasárnap a Fradi-szurkolók megmutatták, hogy különösebb balhé nélkül is lehet igazi futballmiliőt varázsolni a stadionba, ami jótékony hatással volt az iramra, és a játék színvonalára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!