Sport

2013.08.02. 22:00

Ismét komoly tornát rendez a DVSE

Négy csapat részvételével kezdődött meg pénteken a Fabó Éva Sportuszodában a nemzetközi utánpótlás női vízilabda LEN-torna.

Agárdy Csaba

Dunaújváros, vagyis a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület alaposan kitesz magáért a magyar női vízilabda terén. Egy héttel ezelőtt a Fabó Éva Sportuszodában Magyarország U20-as és U17-es válogatottja vett részt a Dunaújváros Kupán Kanada U18) és Nagy-Britannia (U20) válogatottjával egyetemben. Akkor a magyar U20 az első, az U17 a második helyen végzett a tornán. Ez a két csapat az idősebbeket Mihók Attila, a fiatalabbakat Petrovics Mátyás irányítja most is ott van a mezőnyben, sőt, a pénteki nyitónapon egymással mérkőztek meg. A torna első mérkőzését Oroszország Ausztráliával vívta, és az oroszok 12-8 (0-1, 4-4, 5-1, 3-2)-ra nyertek.

A két magyar együttes találkozója lapzártánkkal egyidőben ért véget, az idősebbek tízgólos győzelmével.

Magyarország U20 -Magyarország U17 13-3 (4-1, 6-0, 1-1, 2-1
Magyarország U20: Doroszlai Ziegler, Gurisatti 3, Horváth 2, Kövesdi, Gémes 1, Polák. Csere: Sikter, Rácz 3, Miklós 1, Kele 3, Vályi. Szövetségi edző: Mihók Attila.
Magyarország U17: Gábor Szilágyi, Leineter, Ricz 1, Szabó, Szmodics, Varga. Csere: Kerekes 1, Oravecz, Tamás 1, Huszti, Sinka, Tímár. Szövetségi edző: Petrovics Mátyás.


Már az első két negyed után eldőlt a mérkőzés, hiszen ezekben a játékrészekben a "nagyok " nem engedték ficánkolni a "kicsiket ", és 10-1-es vezetést szereztek. A folytatásban valamivel kiegyenlítettebb volt a játék, de a juniorok így is könnyedén nyertek magyar nemzeti csapatban az idősebbek között a dunaújvárosiak közül Ziegler Diána, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Polák Zsófia, míg a fiatalabbak között Szilágyi Dorottya és Sinka Brigitta játszott.

A torna szombaton 18 órakor a Magyarország U17 - Oroszország mérkőzéssel kezdődik, majd Magyarország U20 19.30 órakor méri össze Ausztráliával a Fabó Éva Sportuszodában.

A mérkőzések ingyenesen megtekinthetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!