Őszintén egymás szemébe mondták a negatívumokat

2019.08.30. 20:00

Egyetlen dolog, csak a siker fogadható el

Az NB III Közép csoportjának ötödik fordulójában vasárnap 18 órai kezdéssel a HR-RENT Kozármisleny együttesét látja vendégül a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az eddigi négy fordulóban a várakozások alatt teljesített a dunaújvárosi együttes. Különösen fájó a legutóbbi, szekszárdi vereség, hiszen a tavalyi bajnoki évben egyszer sem kapott négy gólt Lőrincz Emil csapata.

– A szekszárdi találkozó jellemző volt az idei mérkőzéseken nyújtott teljesítményünkre. A fiúk napi szinten, az edzéseken nagyon jól dolgoznak, semmilyen negatívumot nem mondhatok rájuk. Ezek után egyáltalán nem értem, hogy bajnoki mérkőzéseken miért nem látjuk vissza a tréningeken gyakorolt jó dolgokat. A nyári felkészülési meccseken is voltak olyan periódusok, amikor bátran, jól futballoztak. Az elmúlt találkozókon pedig nem játszottak felszabadultan. Keressük az okokat, de az biztos, hogy elsősorban nem fizikális jellegű a probléma. Tehát akkor marad a fej. Szerdán volt egy olyan jellegű program, ahol minden játékossal külön-külön el tudott a stáb beszélgetni.

Horváth Kevin, valamint Lőrincz Emil vezetőedző a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Megbeszéltük az eddig nyújtott teljesítményeket, ahol elmondtuk, hogy mi volt eddig jó és mi a rossz. Őszintén egymás szemébe mondtuk a negatívumokat, ami, úgy gondolom, mindenképpen javít majd a helyzetünkön. Elmondtuk azt is, kitől mit várunk a jövőben. Az is szóba került, hogy a tavalyi bajnokságban volt egy nyolc meccses kapott gól nélküli sorozatunk, és azok közül a játékosok közül, akik annak részesei voltak, nyolcan most is a csapat tagjai. Az eddigi produkciók alapján nagyon kevés olyan játékost tudok mondani, aki azt a teljesítményt nyújtotta, ami benne van. Szeretnénk még erősíteni, hiszen nagyon szűkös a keretünk, de a lehetőségeink, illetve az idő eléggé behatároltak. Remélem, az okokat feltáró beszélgetésnek meg lesz a pozitív hatása, és a vasárnapi összecsapásra fejben össze tudjuk rakni magunkat, és eredményesek leszünk. Vasárnap egyetlen dolog elfogadható, mégpedig a győzelem. Az most másodlagos, hogy milyen körülmények között, hiszen csak győzelmekkel tudunk kilábalni ebből a gödörből. Ha nem megy a játék, akkor csúszva-mászva, de meg kell szerezni a három pontot. Tapiska Gézán kívül mindenki egészséges, így tulajdonképpen teljes kerettel készülünk a Kozármisleny ellen.

Mentális gond van az együttesen belül

Horváth Kevin így vélekedett: – A csapategységgel nincs probléma, és ezért érthetetlen, hogy ennyi gólt kaptunk az elmúlt mérkőzéseken. Mentális gond van az együttesen belül, aminek mi, játékosok is keressük az okait. Bíznunk kell egymásban, és igazi csapatként kell teljesítenünk. Nem elég egy-két jó teljesítmény, mindenkinek hozzá kell tennie a maga részét a siker érdekében. A forduló további párosítása: FC Dabas – Taksony SE, Dunaharaszti MTK – Dabas-Gyón FC, Pécs – Rákosmente, THSE-Szabadkikötő – Monor, Budapest Honvéd-MFA II – Kecskemét, Kelen SC – Szekszárd, Iváncsa – Szentlőrinc SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában